Iohannis, despre alegeri: Procesul democratic e solid şi ireversibil. Probabil la Bucureşti trebuie oferte mai atractive

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Klaus Iohannis, aflat în vizită în Luxemburg, le-a declarat ziariştilor români că o primă evaluare a alegerilor locale arată că procesul democratic este solid şi ireversibil în România, iar participarea la urne nu a fost foarte redusă, cu excepţia Capitalei, unde probabil că partidele ar trebui să vină cu oferte mai atractive, potrivit News.ro.

Întrebat dacă este negru de supărare pe liberali, aşa cum s-a scris în presă, Iohannis a răspuns: ”Cred că este bine într-un fel că am avut această vizită de stat imediat după alegeri, şi până o să ne întâlnim cu toţii o să fim iarăşi foarte calmi şi o să analizaăm la rece toate rezultatele”.

Preşedintele a adăugat că, în mod evident, el nu va analiza rezultatele unui partid. „Treaba mea este să analizez dacă aceste alegeri au fost un câştig pentru democraţia românească. O primă evaluare pot să fac - o primă evaluare arată că procesul democratic este solid şi ireversibil în România, independent de tot felul de discuţii mărunte care au fost“, a spus şeful statului.

Klaus Iohannis a menţionat că cetăţenii şi-au ales liderii comunităţilor. „Chiar dacă iniţial s-a speculat că va fi o participare foarte mică, iată că nu a fost chiar aşa. Bucureştiul a făcut o excepţie, bucureştenii s-au dus, după părerea mea, în număr foarte mic la vot, dar trebuie să vedem şi de ce a fost aşa. Poate partidele trebuie să vină cu oferte mai atractive pentru bucureşteni”, a mai declarat preşedintele.

În legătură cu faptul că persoane care au probleme în justiţie au fost alese în funcţii de primari, preşedintele Iohannis a spus: „Este foarte discutabil cum au fost alese persoane cu probleme penale şi, din păcate, trebuie să recunosc că şi aici (în Luxemburg - n.r.) am fost întrebat de ce este posibil ca în România să fie alese persoane cu probleme penale”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite