Iohannis contraatacă: Regret că Parlamentul s-a transformat într-un scut de protecţie pentru Victor Ponta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Klaus Iohannis a reacţionat în termeni dur faţă de votul dat marţi în Parlament, prin care premierul Victor Ponta a fost salvat de urmărire penală. Şeful statului a cerut, din nou, demisia premierului. În cazul în care Parlamentul i-ar fi ridicat imunitatea premierului Ponta, preşedintele Iohannis l-ar fi putut suspenda din funcţie.

„Îmi menţin punctul de vedere conform căruia Parlamentul nu ar trebui să obstrucţioneze actul de justiţie. Regret faptul că astăzi coaliţia de guvernare a impus o decizie în sens contrar. Regret, totodată, faptul că Parlamentul s-a transformat într-un scut de protecţie pentru persoana Victor Ponta, bănuită de fapte penale“, spune Klasu Iohannis prijn intermediul unui comunicat de presă.

„Este o dovadă de maximă iresponsabilitate şi de sfidare la adresa cetăţenilor faptul că parlamentarii ce alcătuiesc majoritatea împiedică justiţia să-şi facă datoria, sunt dispuşi să distrugă instituţia Parlamentului, aşa cum ar trebui ea să funcţioneze într-un stat de drept, şi să afecteze imaginea României pentru a salva politic o singură persoană“, mai arată şeful statului. 

Klaus Iohannis i-a cerut din nou demisia lui Victor Ponta.

„Majoritatea parlamentară refuză să accepte semnalul dat de cetăţeni, care a fost unul foarte clar: stop corupţiei, politică făcută cu integritate şi responsabilitate. În continuare consider că soluţia pentru ieşirea din actuala situaţie este demisia domnului Victor Ponta din funcţia de prim-ministru“, se mai arată în comunicatul al Administraţiei Prezidenţiale.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite