Iohannis şi Cioloş le-au felicitat, pe Facebook, pe fetele de la CSM Bucureşti, după victoria în Liga Campionilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Mediafax
FOTO Mediafax

Preşedintele Klaus Iohannis şi premeirul Dacian Cioloş le-au felicitat, pe Facebook, pe handbalistele de la CSM Bucureşti, care au câştigat, duminică seara, Liga Campionilor la handbal feminin.

„Weekendul acesta, România a obţinut trei mari performanţe sportive. Felicitări handbalistelor de la CSM Bucureşti care, încă de la prima participare, au câştigat în această seară Liga Campionilor. O felicit şi pe Simona Halep, care a obţinut ieri al 12-lea trofeu din carieră, după câştigarea turneului de la Madrid. Felicitări, totodată, şi lui Horia Tecău care, tot la turneul de tenis de la Madrid, a câştigat titlul la dublu. Mult succes în continuare!”, a scris prşedintele Klaus Iohannis pe contul său de Facebook.

Un mesaj similar a fost publicat şi de premierul Dacian Cioloş.

„Minunată victorie a CSM Bucuresti! Felicit echipa, antrenorii şi conducerea clubului pentru o performanţa extraordinară. Iată că împreună, atunci când ştim să muncim, când investim cum trebuie, când ştim să adunăm talentele din capitală, din ţară şi din întreaga lume putem fi campioni. Este o lecţie de patriotism, organizare şi muncă de echipă. Patriotism, pentru că echipa este un proiect românesc de enorm succes internaţional. Poate că toţi cei care au încercat să pună pe alte coordonate complet greşite perfomanţa de la Opera Natională, unde românii si alţii au facut perfomanţă internaţională, ar trebui să se uite la această echipă minunată şi să înveţe să lucreze împreună. Pentru România şi pentru Bucureşti!”, a scris primul-ministru pe Facebook.

Ministrul Tineretului şi Sportului, Elisabeta Lipă, a declarat pentru News.ro, după ce echipa CSM Bucureşti a câştigat Liga Campionilor la handbal feminin că e cu atât mai bine cu cât plânge mai multă lume de bucurie pentru rezultatele sportului românesc şi a transmis felicitări campioanei României pentru performanţa reuşită la Budapesta.

”Este o mare reuşită şi, sincer, cu cât plângem mai mulţi de bucurie pentru rezultatele sportului românesc, cu atât e mai bine. Este un rezultat de excepţie pentru sportul românesc, este extraordinar şi felicit CSM Bucureşti. Este marea lor mândrie, iar pentru noi aceste fete sunt o mândrie”, a declarat Elisabeta Lipă, pentru News.ro.

Aflată la Berlin, unde s-au desfăşurat Campionatele Europene de canotaj, Elisabeta Lipă a făcut referiri şi la dificultatea de a fi construită o sală proprie pentru CSM Bucureşti.

”Ştiu că au nevoie de o sală. Uite unde au ajuns fără s-o aibă, nu e deloc bine să facă performanţă în astfel de condiţii. Dacă ar fi după mine aş construi 10 săli în Bucureşti, nu una. Chiar şi cu noua Polivalentă, uitaţi ce ne chinuim de ani de zile. Mi-e greu să mă pronunţ singură, pentru că nu e decizia mea. Sunt conştientă că aceste fete au nevoie de o sală, dar eu nu pot promite aşa ceva. Dacă aş putea, aş face-o mâine”, a mai spus Lipă.

Ministrul Tineretului şi Sportului a mai afirmat că, în calitatea sa oficială, poate primi într-o ceremonie orice sportiv de la un club din România şi le va felicita oficial şi pe jucătoarele de la CSM Bucureşti.

”Sigur că le voi felicita şi pot primi orice sportiv, de la orice club din România, la noi la minister. Dar acesta este un succes de club, un club departamental, iar primarul Bucureştiului ar trebui să fie primul care să le primească şi să le felicite, clubul fiind în subordinea sa”, a explicat Elisabeta Lipă.

Campioana României la handbal feminin, CSM Bucureşti, a cucerit, duminică, la Budapesta, Liga Campionilor, după ce a învins în finala Turneului Final Four formaţia ungară Gyor ETO, după prelungiri şi aruncări de la 7 metri, cu scorul de 29-26 (13-12, 22-22, 25-25), iar echipa din Capitală readuce trofeul în România după 52 de ani.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite