Iohannis, la bilanţul DNA: Încuviinţarea de către Parlament a cererilor justiţiei rămâne un capitol cu restanţe periodice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a criticat din nou Parlamentul, joi, la şedinţa de bilanţ a DNA, pentru atitudinea faţă de solicitările justiţiei, afirmând că acesta rămâne un capitol cu "restanţe periodice".

"Încuviinţarea de către Parlament a cererilor justiţiei rămâne însă un capitol cu restanţe periodice. Doresc să subliniez încă o dată faptul că imunitatea parlamentară nu are voie să se transforme într-o piedică împotriva luptei anticorupţie. O altă temă importantă rămâne recuperarea prejudiciilor produse statului prin fapte de corupţie comise de persoane pentru care s-a stabilit vinovăţia, prin decizie judecătorească definitivă", a declarat şeful statului, la bilanţul DNA.

El a spus că nu poate fi permis ca persoane care s-au îmbogăţit prin încălcarea legii penale să se bucure în continuare de respectivele foloase necuvenite.

"Cred, din acest punct de vedere, că avem nevoie de acţiune coerentă din partea autorităţilor şi că trebuie operaţionalizate cu adevărat instituţiile cu atribuţii, care să recupereze prejudiciile", a arătat pre;edintele.

Klaus Iohannis a remarcat însă că s-a reuşit menţinerea stabilităţii cadrului legislativ în domeniul luptei anticorupţie şi "s-a evitat pericolul" unor legi sau acte normative care ar fi putut să afecteze acest efort, precum legea privind amnistia şi graţierea sau "modificările intempestive" la Codul Penal sau la Codul de procedură penală.

Săptămâna trecută, Camera Deputaţilor a respins solicitările de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a deputatului Mădălin Voicu. Miercuri, Senatul a dat curs solicitărilor în cazul lui Gabriel Oprea şi a Doinei Tudor, iar Camera Deputaţilor a aprobat arestarea preventivă a deputatului Nicolae Păun.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite