Iancu Caracota (PNL): Deşi România încă nu are buget, PSD şi ALDE au intrat în 2019 cu un deficit de 5%. ANAF-ul va fi transformat în miliţie economică!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iancu Caracota, senator PNL. FOTO Facebook
Iancu Caracota, senator PNL. FOTO Facebook

Senatorul PNL Iancu Caracota a declarat că PSD şi ALDE au intrat în 2019 cu un deficit de 5%, cu toate că ar trebui să se încadreze în 3%. Mai mult, alesul liberal avertizează că ANAF-ul va fi „transformat în miliţie economică“.

„Motivul principal pentru care Guvernul PSD-ALDE întârzie cu adoptarea Bugetului de stat pentru 2019 este faptul că, în laboratoarele Puterii, calculele dau rezultate îngrijorătoare. La Ministerul Finanţelor deja cheltuielile proiectate pentru anul acesta sunt mult mai mari decât veniturile, iar estimarea deficitului bugetar pentru 2019, ţinută încă secretă de Guvern, este de 5%“, a avertizat senatorul liberal Iancu Caracota, potrivit unui comunicat de presă. 

Alesul PNL consideră că Puterea urmăreşte să hăituiască agenţii economici cu noi taxe. „Acesta este motivul întârzierii şi cauza sufocării mediului privat cu noi impozite şi taxe. Pe lângă deciziile guvernamentare care “buzunăresc” agenţii economici, Dăncilă pregăteşte, prin numirea unui nou şef al ANAF, şi hăituirea prin amenzi a întreprinzătorilor. Astfel, pentru a reduce deficitul bugetar estimat, ANAF-ul a primit ordin să-şi crească încasările anul acesta cu 15 %, un procent îngrijorător care va transforma această instituţie în miliţie economică“ a completat Caracota.

„În calitate de senator PNL, solicit PSD să oprească hărţuirea mediului de business şi să oprească cheltuirea banilor din buget fără măsură.  De asemenea, cer Guvernului să urgenteze trimiterea în Parlament a Bugetului de stat pentru 2019 şi solicit majorităţii parlamentare să colaboreze cu Opoziţia şi să accepte amendamentele PNL pentru ca Bugetul României să fie unul conform cu limita de suportabilitate economică a statului“, a mai afirmat Caracota.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite