Gorghiu: Eu aş vrea o femeie la Primăria Capitalei. Analizăm săptămâna viitoare sondajul intern

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Eduard Enea
FOTO Eduard Enea

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, miercuri, că PNL va discuta săptămâna viitoare rezultatele sondajului privind candidaţii la Primăria Capitalei, afirmând că dacă este nevoie vor fi testaţi şi candidaţi din afara partidului şi că, personal, ar vrea să vadă o femeie la Primăria Generală.

„Sondajul este finalizat, va fi o discuţie pe baza acestui sondaj foarte curând, săptămâna viitoare, o analiză, o interpretare şi vom decide atunci. Dacă concluzia va fi că merită să mai testăm şi alte persoane din cadrul partidului sau din afara partidului, nu vom avea niciun fel de ezitare să o propun”, a declarat copreşedintele PNL Alina Gorghiu, într-o emisiune la B1 TV.

Copreşedintele PNL a afirmat că s-a avasat propunerea ca din componenţa comisiei care va analiza candidaturile pentru alegerile locale să facă parte şi un ONG de la nivel judeţean şi central.

"S-a avansat, astăzi, o propunere ca în componenţa acelei comisii să intre şi o structură ONG-istă de la nivel judeţean şi la nivel central. Vom vedea în ce direcţie ne orientăm şi cum se va face această documentare şi analiză", a spus Gorghiu.

Alina Gorghiu a infirmat posibilitatea ca PNL să îl susţină pe Cătălin Predoiu în cursa pentru Primăria Capitalei, afirmând că acesta nu şi-a exprimat intenţia de a candida. „Cătălin Predoiu nu şi-a manifestat intenţia de a candida la Primăria Capitalei. (...) Nu este pe vrute, este pe câştigate. Eu îl apreciez foarte mult pe Cătălin Predoiu, dar ce vreau eu s-ar putea să nu corespundă cu opţiunile electoratului”, a spus copreşedintele PNL.

Alina Gorghiu a mai spus că, personal, ar vrea o femeie la primăria Capitalei. „Eu aş vrea, de exemplu, o femeie la primăria Capitalei. Mi-aş dori foarte tare să văd că principiul reprezentativităţii în politică este respectat”, a spus Gorghiu.

Copreşedintele PNL a mai afirmat că este de nejustificat un procent de 11% femei în Parlamentul României, în condiţiile în care teme precum educaţia, sănătatea, violenţa domestică sunt „prost legiferate tocmai pentru că oameni care ştiu acest subiect - femeile - care teoretic ar reprezenta 52% din electorat” nu fac parte din Parlament.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, marţi, că senatorul şi vicepreşedintele partidului Gabriela Firea poate fi "o variantă foarte bună" pentru Primăria Generală a Capitalei, însă social-democraţii nu au luat, până în acest moment, o decizie.

Prezent într-o emisiune la postul România TV, Liviu Dragnea a fost întrebat dacă Gabriela Firea este propunerea PSD pentru o candidatură la Primăria Capitalei, liderul social-democrat răspunzând că "încă nu". "Dar Gabi Firea poate fi o variantă foarte bună", a completat preşedintele PSD.

În PNL, unul dintre puţinii candidaţi femei care şi-au anunţat clar intenţia de a intra în competiţie este Diana Tuşa, fost deputat PNL, care vizează Primăria Sectorului 1.

În presă a fost vehiculat şi numele Alinei Gorghiu pentru o candidatură la Primăria Generală a Muncipiului Bucureşti, însă copreşedintele PNL a declarat, în luna septembrie, că nu va face acest pas.

Pe de altă parte, în rândul liberalilor, europarlamentarul PNL Cristian Buşoi anunţat, în luna iulie, că se va înscrie în competiţia internă a PNL pentru desemnarea candidatului la Primăria Capitalei, spunând că îşi doreşte să propună "politici publice după modelul oferit României de preşedintele Klaus Iohannis". Un alt nume vehiculat în interiorul partidului a fost cel al vicepreşedintelui Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, lăudat inclusiv de Alina Gorghiu, care îl considera o variantă bună pentru primăria Capitalei.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite