George Maior: Sunt convins că vom avea o preşedinţie de succes a Consiliului UE. Scopul nostru este să menţinem solidaritatea Uniunii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ambasadorul României în Statele Unite, George Maior, a declarat că e convins că România va avea o preşedinţie a Consiliului UE de succes şi că va putea să menţină solidaritatea Uniunii, precum şi continuarea proiectelor în desfăşurare.

„Aceasta (n.r. - preluarea preşedinţiei Consiliului UE) este o misiune provocatoare pentru ţara mea, deoarece este o perioadă foarte complexă pentru UE. În timpul preşedinţiei noastre vom intra în etapele finale ale negocierilor pentru Brexit, vom purta discuţii pentru Cadrul financiar multianual pentru perioada 2021-2027, vom face faţă alegerilor pentru Parlamentul European şi în luna mai va avea loc un important summit care are loc în oraş din Sibiu, în regiunea Transilvaniei, şi este legat de viitorul Uniunii Europene după Brexit. Toate aceste aspecte generează un context de mari provocări pentru România“, a declarat ambasadorul României la Washington, George Maior, într-un interviu pentru „The Delegation of the European Union in the United States“.   

Diplomatul român a subliniat că România vrea să menţină solidaritatea UE şi să aibă grijă ca proiectele în desfăşurare să fie continuate. „Scopul nostru este de a avea o preşedinţie capabilă să menţină solidaritatea UE şi să continue proiectele în curs de desfăşurare în ceea ce priveşte interconectivitatea şi coeziunea, încercând, de asemenea, să accelerăm negocierile privind aderarea unor ţări din Balcanii de Vest“, a mai afirmat diplomatul român. 

Nu în ultimul rând, Maior a subliniat că e optimist că România va avea o preşedinţie de succes. „De asemenea, vom sărbători 10 ani de la politica estică de vecinătate, care este o chestiune importantă pentru frontiera de est a UE, cu ţări precum Ucraina, Moldova şi Georgia. Vor fi multe aspecte provocatoare în discuţie, să nu mai vorbim de ideile legate de o politică de apărare comună, aspectele legate de comerţ, vorbind despre UE-SUA. relaţiile şi aspectele cibernetice. Deoarece aceasta este prima dată când vom avea această preşedinţie, există anumite percepţii legate de capacitatea unui nou-venit al UE de a face acest lucru, dar sunt convins că vom avea o preşedinţie de succes“, a completat ambasadorul român în SUA.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite