Geoană intervine în scandalul Dragnea - Grindeanu: Moţiunea poate fi şi trebuie evitată. Problemele acestea vor costa PSD la alegerile din 2019 şi 2020

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul preşedinte PSD Mircea Geoană face un apel la stabilitate, susţinând că moţiunea de cenzură poate fi şi trebuie evitată „cât nu este prea târziu“. De asemenea, acesta a subliniat că tot acest scandal între Liviu Dragnea şi Sorin Grindeanu va afecta PSD la alegerile din 2019 şi 2020.

„Ca fost preşedinte al acestui mare partid, simt că este cazul să îi îndemn pe cei care astăzi sunt personajele principale în această criză politică la înţelepciune şi dialog. Stabilitatea politică trebuie găsită în interiorul PSD, nu în afara lui. PSD a intrat, din nou, în centrul atenţiei interne şi internaţionale din motive greşite. Un partid care a câştigat alegerile parlamentare de o manieră zdrobitoare are ca misiune exclusivă o guvernare eficientă, stabilă şi aplecată către nevoile reale ale ţării. Absenţa unei opoziţii parlamentare credibile nu trebuie să fie o încurajare pentru crearea unei opoziţii în interiorul partidului“, a scris Geoană, marţi, pe pagina sa de Facebook.

Totodată, el spune că, „după toate indiciile, moţiunea de cenzură de miercuri va trece'', dar atrage atenţia asupra costurilor politice şi de reputaţie pentru partid şi pentru guvernare.

„Problemele de reputaţie vor costa PSD-ul acum şi la alegerile atât de importante care vor veni în 2019 şi în 2020. Pentru că nimeni nu va ierta un partid care are la dispoziţie toate ingredientele pentru o guvernare de succes şi ratează acest lucru. PSD nu a fost lipsit de tensiuni între liderii săi de-a lungul timpului. Vă vorbesc din experienţă. Însă, excluderile şi războaiele fratricide nu conduc nicăieri. Ele lasă urme, şubrezesc încrederea, solidaritatea şi capacitatea de mobilizare în momente critice. Liviu Dragnea şi Sorin Grindeanu sunt doi lideri maturi, care pot depăşi fierbinţeala şi patima unui moment incendiar“, a completat fostul preşedinte al PSD. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite