Generalul Florian Coldea, chemat în Parlament. Comisia de control a SRI a stabilit data audierilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Conducerea interimară a SRI, chemată la audieri în Parlament FOTO Mediafax
Conducerea interimară a SRI, chemată la audieri în Parlament FOTO Mediafax

„Comisia comună permanentă a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului  parlamentar  asupra  activităţii  Serviciului  Român de Informaţii a stabilit un termen limită (9 februarie 2015) pană la care reprezentanţii SRI să pună la dispoziţia Comisiei informaţiile necesare audierii conducerii Serviciului“, se arată într-un comunicat al forului parlamentar, remis „Adevărul“.

„Comisia a stabilit că audierea conducerii interimare a SRI se va desfăşura în data de 9 februarie 2015, ora 10:00, la sala de şedinţe a Comisiei, din Palatul Parlamentului“, se arată în acelaşi comunicat. Potrivit reprezentanţilor comisiei, audierea se va axa pe următoarele subiecte:  

  • evaluarea stării de securitate naţionala a României la începutul anului 2015; analiza principalelor riscuri (riscuri geopolitice, asimetrice - terorism, trafic de armament -  cibernetice, spionaj, criminalitate organizată transnaţională etc.)
  • perspectivele de evoluţie ale principalelor riscuri şi ameninţări la adresa securităţii naţionale a României  in anul 2015 si pregătirea SRI pentru contracararea acestor riscuri;
  • analiza situaţiei generate de demisia domnului George Maior din funcţia de director al SRI;
  • analiza situaţiei generate de afirmaţiile/acuzaţiile la adresa SRI şi a conducerii interimare a SRI, apărute in spaţiul public in ultimele zile;
  • analiza impactului modificărilor legislative din ultima perioadă asupra activităţii SRI

Plenul Parlamentului urmează să ia astăzi act de demisia lui George Maior din funcţia de şef al Serviciului Român de Informaţii. Preşedintele comisiei de control a SRI, Georgian Pop, a declarat săptămâna trecută că audierea va avea loc după finalizarea anchetei interne în cadrul Serviciului, în urma declaraţiilor Elenei Udrea.

Citeşte şi:

Analiştii politici: Pe cine ţinteşte jihadul Elenei Udrea

La 47 de zile după ce a postat pe Facebook mesajul „Justiţie până la capăt înseamnă şi adevăr până la capăt! Tic tac...tic tac“, Elena Udrea l-a atacat extrem de dur pe directorul interimar al SRI, Florian Coldea. Specialiştii contactaţi de „Adevărul“ au tradus mesajul lansat de fosta „sursă altenativă de informaţii a preşedintelui Traian Băsescu“.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite