Gabriela Firea a pus tunurile şi pe colegii de partid: „Lipsă de respect şi laşitate“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul Capitalei Gabriela Firea a vorbit, la intrarea în şedinţa Biroului Permanent al PSD, despre colegii care au semnat scrisoarea de demitere a liderului social-democrat şi care ulterior au dat înapoi. Aceasta a catalogat gestul drept o "lipsă de respect" şi "o laşitate", adăugând totodată că cel mai probabil "oferta politică a fost mult mai tentantă" pentru aceştia.

"Eu cred că nu trebuie ca oamenii politici să se bazeze pe o forţă din spate sau din lateral. Susţinerea mea e votul românilor. Sunt colegi pe care nu vreau eu să-i calific, au dreptul la opinie, care consideră că deşi au semnat acea scrisoare pe care sunt 28 de semnături, probabil oferta politică sau administrativă a fost mult mai tentantă. Eu nu pot să le aduc o critică, nu îmi permit. Am avut discuţie cu un coleg, preşedinte de organizaţie, căruia i-am făcut un mic reproş că a semnat alături de mine acea scrisoare. Mi-a spus că nu a semnat pentru demiterea lui Dragnea, ci pentru convocarea CEx. Mi s-a părut o lipsă de respect atât de mare şi o laşitate. Să vii să spui că ai semnat pentru o convocare, când acolo era foarte clar un tabel cu nume şi prenume pentru demitere, mi se pare..", a declarat Gabriela Firea la începutul şedinţei Biroului Permanent de marţi. 

Primarul General a refuzat să dea nume, însă a negat că ar fi vorba despre şeful PSD Giurgiu, Niculae Bădălău. 

întrebată şi dacă se teme că va fi exclusă, Firea a spus:  „Am citit statutul din scoarţă în scoarţă şi nu am găsit niciun articol în care să spună că un membru PSD poate fi exclus din partid dacă îi apără pe cetăţeni. Dacă mie îmi găsiţi o singură frază referitoare la PSD, îmi dau singură demisia. Am făcut afirmaţii despre stilul de conducere al domnului Dragnea. Nu am adus jigniri membrilor PSD. Voi fi primul membru PSD dat afară pentru că a vrut binele cetăţenilor“.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite