FOTO Ponta şi-a tocat patru salarii pe croaziera în Caraibe. Serviciile de lux de care s-a bucurat premierul pe oraşul plutitor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vasul de croazieră pe care s-a aflat premierul Victor Ponta FOTO Oasis Class Ships
Vasul de croazieră pe care s-a aflat premierul Victor Ponta FOTO Oasis Class Ships

Premierul Victor Ponta a scos din buzunar 23.600 de lei pentru concediul său şi al familiei sale, petrecut  la bordul uneia dintre cele mai mari şi mai spectaculoase ambarcaţiuni de croazieră din lume, Oasis of The Seas, considerat un adevărat oraş plutitor.

Premierul Victor Ponta s-a aflat, toată săptămâna trecută, pe vasul Oasis of the Seas, a doua cea mai mare ambarcaţiune ca mărime din lume, într-o croazieră în Caraibe. Ponta a fost văzut îmbarcându-se, alături de soţia acestuia, eurodeputatul Daciana Sârbu şi de cei doi copii, sâmbătă, 1 august, pe Oasis of The Seas, considerat un oraş plutitor, în portul Everglades din Fort Lauderdale, Florida. La o săptămână distanţă, premierul a fost surprins şi în momentul în care a debarcat de la bordul ambarcaţiunii companiei Royal Carribean, o companie globală, având o flotă de 22 de vase, cu itinerarii in peste 270 de destinaţii.

Potrivit unui oficial al companiei, citat de Euroactiv, „preţul unui apartament de lux pe Oasis în perioada 1-8 august a fost de aproximativ 5.933 de dolari“. Practic, excursia pe mare l-a costat pe premier 23.600 de lei, echivalentul a patru salarii de premier şi a 18 salarii medii pe economie. Câţi români îşi permit o vacanţă similară cu cea a premierului?

Iată ce ne-a răspuns Nicolae Demetriade, preşedintele World Travel, care reprezintă în România Royal Caribbean International: „Este greu să vă spun câţi români s-au aflat la bordul navei. Sunt vreo 70 de angajaţi români pe vas, dar pasageri nu pot să vă spun pentru că nu ştiu. Noi avem pe celălalt vas, care este în Mediterană, 36 de pasageri români. Pasagerii noştri nu se duc în America. Puţini se duc în Caraibe. De obicei, se întâmplă să facă excursii în Caraibe pe vase dintre acestea, iar acesta este foarte mare, când eşti acolo în America. Să te duci de aici acolo, nu prea”. Itinerariul croazierei în care s-a aflat familia Ponta a fost: Fort Lauderdale, Florida - Labadee, Haiti - Fairmouth Jamaica - Cozumel, Mexic - şi înapoi la Fort Lauderdale, Florida.

Un oraş plutitor

Pe puntea vasului Oasis of the Seas, care are de fapt 16 punţi, o greutate de 225.282 de tone şi o capacitate de 5.400 de pasageri, clienţii se pot bucura de atracţii pe care nu le găseşti laolaltă în aproape nicio destinaţie exotică. Lansat în 2009, vasul Oasis of the Seas, considerat o realizare arhitecturală deosebită, pune la dispoziţia clienţilor săi următoarele atracţii: o tiroliană de 25 metri care traversează vasul, un carusel lucrat manual, barul mobil Rising Tide, musicaluri gen Broadway, prima cafenea Starbucks pe mare, un teatru spectaculos în aer liber – Aquatheater, unde se organizează spectacole de lumini şi dans sincron şi Central Park – un parc cu peste 12.000 de specii de arbori şi plante naturale, simulatorul de surf FlowRider, patinoar şi aqua parc pentru copii.

Pe puntea vasului Oasis of the Seas, clienţii se mai pot bucura de mai multe terenuri de baschet, sportul preferat al premierului, şapte parcuri tematice pentru copii. un circuit de golf, o promenadă cu magazine şi restaurante, cinci piscine. Copiii cuplului Ponta au putut trăi Experienţa Dream Works, un program ce include mai multe parade cu personajele îndrăgite din filme precum Shrek, Madagascar sau Kung Fu Panda.

Citeşte şi:

Victor Ponta, surprins şi în momentul debarcării de pe vasul de croazieră. Premierul este aşteptat să se întoarcă astăzi în ţară

Premierul Victor Ponta, împreună cu familia sa, au fost surprinşi, sâmbătă, în momentul în care au debarcat de la bordul navei Osis of the Seas, care aparţine companiei Royal Carribean. Astăzi se încheie concediul premierului Victor Ponta, luni fiind aşteptat să se întoarcă la Palatul Victoria.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite