„Fă, Doino“, uite c-au început s-apară şi veşti bune!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pană, cunoscută îndeosebi graţie tandrului apelativ „Fă, Doino“ cu care i s-a adresat odinioară fostul ei Soare, astăzi apusul Victor Ponta, şi-a deschis guriţa pentru a cere ca mediile româneşti de informare să difuzeze mai multe veşti bune - se pregăteşte oare PSD-ul să înfiinţeze un minister al Adevărului? - marţi a venit rândul premierului Mihai Tudose să debiteze noian de năzbâtii.

S-a dus respectivul ins la o televiziune prietenă, adică aservită, România tv, desigur, căci ei i-a venit rândul, după ce zilele trecute dl. Tudose a dat o raită pe la Antenele voiculesciene, iar acolo, acompaniat de dulcea voce a Andreei Creţulescu, şi-a dat nestingherit în petec.

Dl. Tudose s-a dovedit în primul rând cum nu se poate mai consecvent cu sine. Consecvent în a debita năstruşnicii spre a-şi proba analfabetismul economic, lipsa de simţ politic şi atitudinea anti-capitalistă. În ciuda faptului că a fost avertizat de mai toţi economiştii serioşi ai României că năzbâtioasele lui afirmaţii sunt de natură să pună în primejdia stabilitatea sistemului bancar din România, „moralul“ domn Tudose, devenit celebru prin brevetarea „furtului cu restituire“, fiindcă exact asta înseamnă cererea domniei-sale de retragere a titlului ştiinţific de doctor în ştiinţe dobândit prin neutilizarea deliberată şi sistematică a ghilimelelor, a lansat un nou atac la adresa instituţiilor bancare. Acelea de la guvernul lui se împrumută masiv spre a plăti pensii şi salarii şi a mai minţi românii că PSD-ALDE guvernează bine. Astea sunt mai rele decât Terente!“, ne-a înştiinţat înţelept domnul Tudose, făcându-se a nu şti că banca, împrumutul, creditarea sunt în specificul economiei de piaţă, adică al capitalismului pe care parcă până mai ieri ni se tot repeta că dorim să îl readucem în România.

Atât e de înverşunat originalul domn Tudose împotriva băncilor încât nici măcar card de salariu nu are şi asta fiindcă nu vrea să achite comisioane. Să înţelegem oare din spusele domnului prim-ministru că guvernul pe care îl conduce se pregăteşte să dea foarte curând o OUG prin care să gonească băncile cu capital străin din ţară şi să reinstaureze supremaţia CEC-lui? Sau nu cumva va reintroduce domnul Tudose libretul de economii cu depuneri şi câştiguri în autoturisme pentru ca mai apoi, să pună de o stabilizare şi astfel să echilibreze bugetul ţării făcut varză de ţopăielile financiare comise la ordinul şi la voinţa d-lui Liviu Dragnea?

Sigur, fostul student întârziat, cu facultatea absolvită la o Universitate pe puncte (tare aş vrea să văd jurnalul de prezenţă!), lovit fiind precum toţi politrucii de omniscienţă (tov. Tudose dă indicaţii preţioase în toate domeniile, e un fel de alter-ego al lui Constantin Dăscălescu, sărută zilnic supus poalele lui Dragnea precum o făcea modelul lui cu Ceauşescu) are opinii ferme şi pare a plănui viitoare reforme şi în învăţământ. Ca şi cum acolo nu ar face destule ravagii crasa nepricepere a agramatului Pop-Genunche. Despre care lumea râde mai abitir decât o făcea pe socoteala lui Zăroni.

Iată. Cum atât Ştefan cel Mare cât şi Pitagora sunt morţi de multă vreme şi nu mai pot prilejui cine ştie ce mari surprize, prin mintiuca aburită de excesul de secărică a d-lui prim-ministru a trecut o nălucire. Renunţăm la manualele alternative, revenim la cele unice pe care nu le mai modificăm aşa, cu una, cu două (ce, se schimbă ceva în istoricul bătăliei de la Vaslui ori se modifică tabla înmulţirii?) şi le tipărim la Monitorul Oficial.

Aşadar, adio, licitaţii, adio, concurenţă! De ce nu chiar adio, capitalism şi grabnică revenire la economia de comandă!

O veste bună! Nu-i aşa, „fă, Doina?

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite