Europarlamentarul Cătălin Ivan cere convocarea Congresului PSD: „Îi transmit lui Dragnea că nu e altă cale de a conduce acest partid“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Europarlamentarul Cătălin Ivan FOTO Adevărul
Europarlamentarul Cătălin Ivan FOTO Adevărul

Europarlamentarul PSD Cătălin Ivan a publicat luni, pe contul său de Facebook, un text în care susţine că social-democraţii ar trebui să se reunească în cadrul Congresului. În aceeaşi postare, Ivan îl critică pe Dragnea şi îl acuză că l-a îndepărtat din formaţiune pe Mircea Geoană, iar acum „a trecut la Ponta“.

„Dacă ce i se întâmplă zilele acestea lui Victor Ponta poate fi privit cu o anumită frustrare şi dezamăgire de către membrii de partid care, ca şi mine, au crezut cu toată convingerea într-un proiect de reformare a PSD, ceea ce face Liviu Dragnea în ultima perioadă nu poate crea decât indignare, revoltă şi repulsie.
Singurul merit pe care l-a avut vreodată Dragnea în PSD este că a rafinat pînă  la nivelul de artă tipul de politician "lipitoare". Acel gen de politician fără vreo calitate deosebită în afară de oportunismul feroce şi capacitatea de a se face util, de a se da bine pe lângă şef, de a băga pe cât se poate capul în toate pozele cu acesta, de a-l dubla până la identificare în tot ce face şi spune. Un astfel de personaj se hrăneşte cu imaginea celui pe care îl serveşte în speranţa că va ajunge în locul lui la un moment dat.
Liviu Dragnea nu a făcut decât să stea lipit de Mircea Geoană şi Victor Ponta, să încerce cu disperare să transfere din imaginea acestora în scopul clar de a le lua locul. L-a omorât pe Geoană, a trecut la Ponta. Acum consideră că i-a venit rândul să conducă partidul“, a scris Ivan pe Facebook.

În opinia eurodeputatului social-democrat, Comitetul Executiv nu are atribuţiile necesare pentru a decide cine conduce partidul.

„Îi transmit lui Liviu Dragnea că nu există altă varianta de a conduce acest partid decât printr-un congres. Membrii de partid sunt cei care trebuie să decidă cine conduce partidul şi în ce direcţie trebuie să mergem, în niciun caz Comitetul Executiv. Atacându-l pe Victor Ponta nu va ajuta nici partidul şi nici el nu va ajunge să-i ia locul. Comitetul Executiv are o singură decizie de luat, iar aceasta trebuie să fie data congresului“, a conchis europarlamentarul PSD.

Citeşte şi:

FOTO Victor Ponta este inculpat. Procurorii au cerut o expertiză financiar-contabilă şi vor să pună sechestru pe o parte din averea acestuia

Victor Ponta a fost, luni, la DNA, unde a fost informat că i s-a schimbat încadrarea juridică iar de astăzi este inculpat în dosarul în care este acuzat de corupţie. Mai mult, o parte din bunurile acestuia vor fi puse sub sechestru. La ieşirea din sediul instituţiei, acesta a precizat că procurorul a dispus o expertiză financiar-contabilă, urmând ca la finalul acesteia să fie audiat.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite