Elena Udrea: „Nu cred că PSD este condus de Ponta, Bănicioiu şi Şova“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elena Udrea are un regret: „Îmi
pare rău că nu am candidat împotriva lui Sorin Oprescu“ FOTO Eduard Enea
Elena Udrea are un regret: „Îmi pare rău că nu am candidat împotriva lui Sorin Oprescu“ FOTO Eduard Enea

Deputata PDL Elena Udrea crede că preşedintele PSD, Victor Ponta, nu are puteri depline în partid, social-democraţii find conduşi în continuare de greii partidului .

Elena Udrea, deputată PDL de Roman, a pierdut războiul cu Vasile Blaga pentru şefia partidului, dar nu a plecat pe uşa din dos. A rămas în PDL, când toată lumea o vedea în noul proiect păstorit  de Traian Băsescu: Mişcarea Populară. După 10 ani de căsnicie şi de politică, Elena Udrea simte că are în faţă un nou început.

 Elena Udrea a comentat, la „Adevărul Live“, subiectul fierbinte al repatrierii temutului om de afaceri sirian Omar Hayssam. „Dacă vorbeşte, multe poate spune Omar Hayssam despre cei care i-au fost alături. A fost membru PSD, a fost partener de afaceri cu cei de la PSD, mergea în delegaţii cu Iliescu. Deci poate spune multe despre ce se întâmpla atunci în politică, iar asta-i nelinişteşte pe unii din PSD-ul de astăzi“, a spus Udrea la „Adevărul Live“.

În acest context, deputata PDL de Roman crede că s-au făcut presiuni importante asupra premierului Victor Ponta chiar din partidul pe care îl conduce. „Au fost presiuni foarte mari din interiorul PSD asupra lui Ponta să minimizeze aducerea lui Hayssam în ţară şi să ducă dezbaterea într-o nebuloasă. Nimeni nu mai ştie astăzi cum a ajuns Hayssam în ţară. Nu putem crede că PSD este condus de Victor Ponta, Nicolae Bănicioiu şi Dan Şova. Sunt în continuare greii din partid, care au dus partidul şi în guvernările trecute. La fel, ei au trecut partidul şi prin Opoziţie“,a adăugat Udrea.

Aceasta a continuat tirul acuzelor faţă de membrii PSD care i-au fost apropiaţi omului de afaceri sirian, condamnat de Justiţia română la 20 de ani de închisoare pentru terorism, în cazul răpirii celor trei jurnalişti
români în Irak.

„Aceia din PSD care erau în relaţii cu Hayssam îl presează acum pe Ponta, cei care ar putea apărea în poveştile lui Hayssam. Mulţi se gândeau ce dramatic ar fi pentru ei să se întoarcă Hayssam. Mulţi l-au vrut scăpat pe Hayssam din ţară. Traian Băsescu a promis că îl va aduce în ţară pe Omar Hayssam şi l-a adus“, a mai spus Udrea.

BĂSESCU NU MIZEAZĂ PE ANTONESCU

Elena Udrea a comentat şi întrevederea dintre preşedintele Traian Băsescu şi liderul liberal Crin Antonescu, de la Palatul Cotroceni, eveniment politic care a născut semne de întrebare asupra pactului de coabitare dintre preşedinte şi premier.

„Domnul Antonescu face singur să nu conteze. A reuşit să scadă accelerat şi periculos în încrederea oamenilor, după ce a fost interimar la Cotroceni. Perspectiva că va ajunge la Cotroceni a creat o presiune foarte mare asupra dânsului. Crin Antonescu se ceartă cu toată lumea, asta arată că îl lasă nervii. Traian Băsescu a arătat că poate discuta cu oricine“, crede Elena Udrea. Aceasta spune că întâlnirea Băsescu-Antonescu poate fi un semnal de alarmă şi pentru Victor Ponta.

Traian Băsescu a promis că îl va aduce în ţară pe Omar Hayssam şi l-a adus. Elena Udrea deputat PDL


„Poate că a fost o lecţie şi pentru Victor Ponta. Faptul că Băsescu l-a chemat pe Antonescu la Cotroceni nu înseamnă că i-a dat girul. Nu cred că Traian Băsescu mizează pe Crin Antonescu, nici măcar cei din PNL nu cred că mai mizează pe el“, a comentat Udrea. Totuşi, în ciuda zvonurilor din ultima vreme, deputata PDL nu crede că pactul dintre Traian Băsescu şi Victor Ponta este pus în pericol.

„Cred că pactul de coabitare este bun. Nu înţeleg de ce Victor Ponta se crede în competiţie cu Traian Băsescu. Dacă Ponta va avea un viitor în politică, sigur nu va fi în competiţie cu Băsescu.  Cred că nu există niciun interes din partea lui Ponta să rupă acest pact. Pur şi simplu Ponta nu se poate abţine“,
este de părere Udrea.

„NU VORBESC DES CU BLAGA“

Elena Udrea nu a ocolit nici subiectul Vasile Blaga şi a explicat de ce a optat să continue în PDL, când toată lumea o vedea plecată la Mişcarea Populară.

„Au fost mulţi cei care au dorit să mergem la Mişcarea Populară. Decizia mea a fost să rămân la PDL. Vorbesc cu domnul Blaga, dar nu foarte des. Nici înainte nu se întâmpla lucrul acesta. Dacă sunt lucruri de discutat, discutăm, dacă nu, nu. Rolul meu este să fac opoziţie Guvernului, să-mi duc munca mai departe“, a spus, deschis, Elena Udrea.

Deputata PDL crede că dreapta ar trebui să găsească un candidat comun la alegerile prezidenţiale de anul viitor, dar, în cazul în care unificarea dreptei va eşua, Udrea spune că Vasile Blaga ar trebui să fie candidatul PDL pentru fotoliul prezidenţial.

„Domnul Blaga ar putea să-şi asume o candidatură la Preşedinţie, dacă nu va mai exista o altă variantă.  Mai avem candidaţi de la celelalte formaţiuni de dreapta, cum ar fi  Mihai Răzvan Ungureanu“, a anunţat Udrea, care vede cu ochi buni şi o candidatură a unei femei.

„Cred că România este pregătită să voteze o femeie. Femeile în alegerile uninominale au adus voturi. Îmi pare rău că nu am candidat împotriva lui Sorin Opres¬cu. A fost o eroare persoanlă că nu am candidat la Bucureşti“, a regretat Udrea. 

Elena Udrea la Adevărul Live, primul interviu după divorţ


Materiale pe aceeaşi temă:

Băsescu îl lasă în ofsaid pe Ponta cu privatizarea CFR Marfă

Elena Udrea, la Adevărul Live: Cred că Mişcarea Populară se va înregistra mâine


 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite