Elena Udrea, la Adevărul Live: „Preşedintele demonstrează relevanţa sa politică“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deputatul PDL, Elena Udrea FOTO Adevărul
Deputatul PDL, Elena Udrea FOTO Adevărul

Deputatul PDL Elena Udrea a susţinut, într-o intervenţie telefonică la Adevărul Live, că declaraţia de presă făcută de preşedintele Traian Băsescu, referitoare la CFR Marfă, demonstrează „relevanţa politică“ a acestuia.

Prin declaraţia sa, Traian Băsescu îşi demonstrează relevanţa politică. Electoratul de centru-dreapta aşteaptă să vadă liderii dreptei ca fiind activi. Prin revenirea preşedintelui, toată dreapta are de câştigat. Cu cât mai popular şi mai puternic este Traian Băsescu, cu atât mai important va fi sprijinul acestuia.“, crede Elena Udrea.

În opinia deputatului PDL, „electoratul de centru-dreapta aşteaptă un proiect politic comun“.

„Electoratul de centru-dreapta aşteaptă un proiect politic comun. Din păcate, liderii de dreapta sunt plini de orgolii, fiecare crede că dreapta trebuie să se unească în jurul proiectului său. Singurul care poate să medieze este Băsescu. Cu atât mai mult, este important ca preşedintele să fie tot mai puternic. Nu se va întâmpla  până în toamna aceasta, dar PSD va da până la urmă PNL afară de la guvernare. Cred că şi PNL se pregăteşte pentru acest moment.“, a explicat Elena Udrea.

În ce priveşte declaraţia liderului PDL Vasile Blaga, Elena Udrea consideră că Blaga „se lasă influenţat de oameni precum Cezar Preda“.

„Există oameni care nu au rezultate şi care încearcă să mascheze lipsa de performanţă găsind tot felul de vinovaţi în interior. Eu am cerut să mi se spună de către cei din PDL care susţin că aş lucra împotriva partidului să îmi dea un singur exemplu. S-ar putea ca ceea ce susţin eu – că e nevoie ca PDL să facă parte dintr-un proiect unit al dreptei – să fie în contradicţie cu ceea ce vrea conducerea partidului, dar nu înseamnă că sunt eu de vină. Nu plec la Mişcarea Populară. Dacă voiam să fac, o făceam până acum, cu atât mai mult cu cât oameni din partid mi-au solicitat să plec. Cred că PDL mai poate să fie motorul care să genereze acel proiect puternic de centru-dreapta“, a explicat Udrea.

Întrebată dacă se intenţionează convocarea unui Congres al partidului, Elena Udrea a răspuns că un asemenea demers „nu este o soluţie“, dar a specificat că ar fi necesar, pentru stabilirea unei strategii bine definite.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite