Elena a înmuiat inima lui Traian

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul PMP, Elena Udrea, l-a convins pe preşedintele Traian Băsescu să fie alături de ea în campania pentru alegerile prezidenţiale din toamnă şi nu de Cristian Diaconescu. „Categoric o voi susţine!“, a confirmat şeful statului.

Preşedintele PMP, Elena Udrea, s-a prezentat miercuri, împreună cu mai mulţi colegi din PMP, la Palatul Cotroceni pentru a discuta cu şeful statului despre candidatura sa la alegerile prezidenţiale. După o discuţie care a durat mai bine de două ore, Elena Udrea a părăsit Palatul Cotroceni cu zâmbetul pe buze şi cu promisiunea că Traian Băsescu îi va acorda ei sprijinul şi votul la alegerile din toamnă, nu lui Cristian Diaconescu, pentru care preşedintele a semnat, în semn de susţinere.  „Întâlnirea pe care am avut-o astăzi cu Preşedintele la Palatul Cotroceni a fost extrem de pozitivă, pentru că am putut să-i prezint o parte a proiectului meu pentru România. L-am asigurat de determinarea mea de a continua drumul şi reformele începute de domnia sa. Sunt convinsă că am reuşit să-l conving pe şeful statului că reprezint cea mai bună opţiune de continuitate în fruntea statului român şi, ca atare, îmi va oferi tot sprijinul său “, a scris Udrea, pe facebook, după întâlnire.

Pe seară, preşedintele Traian Băsescu a mers la B1TV, unde a elucidat misterul. „Cred că e o întrebare minoră. Am fost un susţinător fără rezerve al PMP. Mi-am asumat acest partid nou, care aş vrea să fie altceva. Categotric susţin candidatul la Preşedinţie al acestui partid. A fost, mai întâi, Cristian Diaconescu, pe care l-am susţinut  atât cât a fost nevoie, până când a anunţat că este un candidat independent. Astăzi este Elena Udrea, categoric o voi susţine. Eu nu pot să mă dezic de PMP şi să spun că susţin un candidat independent. Ar fi caraghios“, a răspuns Băsescu, care a povestit un episod necunoscut care a dus la rotaţia Diaconescu- Udrea. „A fost o mică revoltă în interiorul PMP, de care mie îmi pare rău. Membrii din conducerea PMP l-au întrebat dacă a fost în 322 (n.r .- cei 322 de parlamentari care au votat pentru suspendarea preşedintelui în 2007). El a spus că nu, că era într-o deplasare. Probabil aşa şi-a amintit. Dar în documente se regăseşte şi semnătura lui. Eu uitasem de suspendarea din 2007. În capul meu era doar suspendarea din 2012. Am un respect deosebit pentru Cristi, cred că a avut o problemă de conştiinţă“, a completat şeful statului, care i-a sugerat lui Cristian Diaconescu să demisioneze şi din fruntea Fundaţiei Mişcarea Populară.„Cristian Diaconescu este un om elegant. Ştie că această fundaţie s-a făcut la cererea mea“, a adăugat şeful statului.

Semnătura lui Băsescu, valoare specială
Cristian Diaconescu, girat, iniţial, de Traian Băsescu, a demisionat din PMP şi va candida independent, susţinut de omul de afaceri Viorel Cataramă. În această situaţie, Diaconescu a spus că o va lua de la capăt cu strângerea celor 200.000 de semnături necesare pentru a-şi depune candidatura, Traian Băsescu fiind liber să decidă pe cine va susţine în continuare. „Semnificaţia semnăturii preşedintelui pe susţinerea candidaturii mele are, pentru mine, o valoare specială . Nu are nimeni dreptul moral să pună în discuţie un gest pe care nu are cum să-l înţeleagă .Am promis că voi candida în fata societăţii româneşti, în faţa preşedintelui Băsescu şi în faţa partenerilor europeni şi euroatlantici şi mă ţin de cuvânt, “ a spus Diaconescu, pentru Mediafax, în timp ce la Palatul Cotroceni se desfăşura întâlnirea dintre Băsescu şi Udrea. „Am semnat pentru Cristian Diaconescu atât timp cât a fost candidatul PMP“, a replicat Băsescu, la B1TV.

„Să strângă alte semnături“
Liderul PMP spune că nu este nicio problemă nici din punct de vedere juridic faptul că şeful statului a semnat iniţial pentru candidatura lui Cristian Diaconescu, pentru că toate semnăturile strânse de Diaconescu au fost anulate în momentul în care acesta a pierdut calitatea de prezidenţiabil al PMP. „Legal, se poate pentru că domnul Diaconescu nu mai este candidatul PMP. Trebuie să strângă alte semnături. Important este cui dă votul domnul preşedinte şi pe cine va susţine. Eu îmi doresc să mă susţină pe mine. Electoratul care l-ar urma pe preşedinte sunt 15%. Ar fi nemaipomenit să obţin sprijinul preşedintelui, iar acest electorat să spună că sunt credibilă“, spunea Udrea, înainte de întâlnirea cu Traian Băsescu.

[<a href="//storify.com/Alinavasile123/elena-udrea-candideaz-la-pre-edin-ie" target="_blank">View the story "Elena Udrea candidează la Preşedinţie " on Storify</a>]

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite