EBA îi dă replica lui Ponta: Îi sugerez premierului să o propună pe soţia sa la ministerul Bugetului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fiica cea mică a preşedintelui, Elena Băsescu, îi sugerează premierului Victor Ponta să o propună pe soţia sa, europarlamentarul Daciana Sârbu, la ministerul Bugetului. Reacţia Elenei Băsescu vine după ce Ponta a spus, ironic, că o va propune pe fiica preşedintelui la Ministerul Culturii dacă Traian Băsescu o respinge pe Rozalia Biro.

„Dacă tot m-a propus Ministrul Culturii şi pentru că are predilecţie pentru un Guvern de rubedenii, îi sugerez lui Dottore Victor Viorel Ponta să o propună pe soţia sa, Daciana Sârbu, la Ministerul Bugetului. Asta pentru că am înţeles că se ocupă de finanţele familiei mai bine decât o face însuşi Premierul, câştigând lunar nu mai puţin de 100 de pensii medii ale locuitorilor din comuna Nana (10.000 de euro). Dacă la Buget este prea umilitor pentru domnul prim-ministru, rămâne varianta Ministerului Apărării pentru Daciana Sârbu. Am încredere că, între timp, doamna cu pricina, absolventă a Colegiului Naţional de Apărare, a învăţat ce înseamnă iniţialele NATO“, a scris Elena Băsescu pe Facebook.

Cu privire la propunerile făcute de către Guvern pentru ministerele de Cultură şi Buget, Ponta a spus că aşteaptă ca preşedintele să le respingă oficial, apoi va face alte două noi propuneri. „Dacă Traian Băsescu va respinge cele două propuneri, cu siguranţă trebuie să fac alte propuneri, dar ca să fiu sigur că le acceptă Băsescu o s-o propun pe EBA, pe Elena Băsescu, la Cultură şi pe Sorin Blejnar la Buget, pentru că probabil aceştia sunt modelele de cultură şi de ştiinţe în ale bugetului pe care Băsescu le-a promovat în ultimii zece ani“, a spus Ponta la postul B1 TV.

Preşedintele Traian Băsescu a spus că, în principiu, îi va respinge pe Rozalia Biro şi pe Claudiu Manda dacă Ponta nu se răzgândeşte în privinţa lor sau. „Credeţi că e un răspuns atât de aşteptat. Am spus că voi avea o poziţie marţi sau miercuri, pentru ca premierul să aibă timp să facă alte propuneri. Dar mai este şi a doua variantă: poate cei doi îşi dau seama că e o căciulă prea mare pentru ei. Aşa că mai aştept până mâine, poate îşi dă seama premierul că nu poate avea un ministru la Buget care a fost ca Casa de Cultură. În principiu, îi voi respinge, dar poate îşi dau ei seama şi se retrag“, a mais spus Băsescu.

Pe citeşte şi:

Ponta nu se teme de înregistrările lui Băsescu: Poate să dea orice filmări. Îi propun pe EBA la Cultură şi pe Blejnar la Buget

Premierul Victor Ponta îi transmite preşedintelui Traian Băsescu că poate face publice înregistrările reuniunilor dintre ei dacă „îi confundă pe toţi cu fratele său“. Totodată, şeful Executivului spune că va face alte două propuneri pentru ministerele de Cultură şi de Buget dacă preşedintele îi va respinge pe Claudiu Manda şi pe Rozalia Biro.

Băsescu, despre propunerile de miniştri: Dacă Ponta le va menţine, le resping

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că miercuri va trebui să aibă o reacţie în legătură cu propunerile transmise de premierul Victor Ponta pentru funcţiile de ministru delegat al Bugetului şi minisru al Culturii şi, întrebat dacă le va respinge, a spus că în principiu da.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite