EBA:  Comasarea referendumului cu europarlamentarele - încercare de subminare a legitimităţii PE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elena Băsescu
Elena Băsescu

Europarlamentarul PDL Elena Băsescu susţine că intenţia USL de a comasa referendumul pentru Constituţie cu alegerile europarlamentare este o încercare de subminare a legitimităţii Parlamentului European, iar campania se va transforma într-un scandal politic "dâmboviţean".

"Intenţia comasării referendumului de modificare a Constituţiei cu alegerile europarlamentare reprezintă o nouă dovadă a lipsei de respect pe care o are ‪‎USL‬ faţă de instituţiile ‎UE‬ şi drumul european al ‎României‬", a postat Elena Băsescu, luni, pe pagina sa de Facebook.

În opinia sa, această idee va fi primită "extrem de negativ la ‎Bruxelles‬ şi ‎Strasbourg‬, fiind o încercare de subminare a legitimităţii Parlamentului European".

Europarlamentarul PDL a aprecizat că materializarea acestei propuneri va da peste cap întreaga logică a campaniei pentru ‪europarlamentare. "În loc să discutăm despre locul României în ‎Europa‬ şi ce putem face ca ţara noastră să recupereze decalajele faţă de media UE, vom sfârşi în acelaşi scandal specific politicii dâmboviţene promovate de Ponta şi Antonescu", a scris Elena Băsescu.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, după şedinţa USL, într-o conferinţă de presă susţinută alături de Victor Ponta, că USL a decis organizarea referendumului pentru modificarea Constituţiei odată cu europarlamentarele.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite