Dragnea va semna cu chinezii un acord privind utilizarea paşnică a energiei nucleare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepremierul şi ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Liviu Dragnea, va semnat, luni, în China, „Acordul între Guvernul României şi cel al Republicii Populare Chineze, privind cooperarea în domeniul utilizării paşnice a energiei nucleare“.

Potrivit unui comunicat remis de MDRAP duminică „Adevărul“, Liviu Dragnea va semna acest document împreună cu Liu Qi, Vice Administrator (Vice Minister) of China National Energy Administration. 

Vicepremierul Liviu Dragnea se află de până miercuri într-o vizită oficială în R.P. Chineză, ca membru al delegaţiei conduse de prim-ministrul Victor Ponta. 

În comunicat se mai arată că în cadrul convorbirilor cu oficialităţile chineze vor fi abordate relaţiile bilaterale dintre România şi Republica Populară Chineză, cu accent pe stadiul implementării proiectelor convenite cu ocazia convorbirilor avute la Bucureşti, în special a celor din domeniile energiei, infrastructurii, agriculturii.

Luni, Liviu Dragnea va avea o alocuţiune la reuniunea economică organizată la Beijing, cu participarea reprezentaţiilor principalelor companii şi bănci chineze care derulează afaceri sau doresc să investească în România. 

Marţi, vicepremierul se va deplasa cu trenul de mare vizită la Tienjin, unde delegaţia română va vizita parcul tehnologic şi va avea o întâlnire cu reprezentanţi ai firmelor care derulează activităţi în parc în domeniile IT, componente auto, produse bio şi  construcţii maşini.

Citeşte şi:

Corespondenţă de la Beijing. Premierul Victor Ponta va semna contracte pentru aducerea tehnologiei ferate de mare viteză din China în România

Delegaţia condusă de premierul Victor Ponta a ajuns duminică dimineaţă la Beijing, unde va avea întâlniri cu reprezentanţii mediului de afaceri chinez. Prim-ministrul se va întâlni cu omologul său chinez, la a cărui invitaţie a venit în China, şi cu preşedintele Xi Jinping. Luni, premierul va semna mai multe acorduri cu Beijingul pentru aducerea de trenuri de mare viteză în România.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite