Dragnea: Nu-mi doresc ca Cioloş să mai fie la Palatul Victoria în 2017

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri că nu-şi doreşte ca Dacian Cioloş să mai fie la Palatul Victoria după alegerile parlamentare sau cel puţin nu în funcţia de premier, precizând că urmăreşte "cu mare atenţie" activitatea Guvernului.

Liviu Dragnea a fost provocat să îşi spună părerea despre viitorul politic al actualilor lideri, după alegerile parlamentare care vor avea loc la sfârşitul anului. "Nu-mi doresc să mai fie la Palatul Victoria sau cel puţin nu-mi mai doresc să fie în funcţia de prim-ministru. La anul, cred că va fi într-o instituţie internaţională, în Europa sau în SUA", a spus preşedintele PSD despre premierul Dacian Cioloş, la România TV.

El a mai susţinut că nu vede niciun viitor politic pentru copreşedinţii PNL, Alina Gorghiu şi Vasile Blaga. În acelaşi timp, liderul PSD consideră că fostul preşedinte Traian Băsescu se va retrage. "Cred că o să-i treacă joaca asta de-a politica", a comentat social-democratul.

Despre fostul premier Victor Ponta, Dragnea a spus că îl vede din nou în Parlamentul României "dar poate nu numai", fără să dea alte detalii. 

Dragnea: PSD ar putea iniţia un proiect de lege privind salarizarea

Liviu Dragnea a declarat că social-democraţii iau în calcul depunerea unei iniţiative legislative privind salarizarea în sistemul bugetar, în condiţiile în care Ministerul Muncii nu a prezentat Parlamentului proiectul de lege.

"Cred că sunt trei luni sau mai mult de trei luni de când s-a instalat noul Guvern. Am înţeles că doamna Plumb i-a înmânat proiectul de lege. La cheie înseamnă că i-a înmânat proiectul de lege. Am înţeles, de asemenea, că în urma înţeleptei analize a dumneaei şi vorbind cu cei din Direcţia de specialitate, nu era o fundamentare (…) dar în trei luni de zile, totuşi, nu a venit nimic de la Ministerul Muncii", a declarat Liviu Dragnea.

El a susţinut că deja au existat discuţii în grupurile parlamentare ale PSD cu privire la iniţierea unui proiect. "O să vorbim şi cu colegii de la ALDE, şi cu colegii de la UNPR să începem noi o dezbatere în Parlament şi să iniţiem noi în Parlament (un proiect de lege n.r.)", a spus Dragnea.

Ministrul Muncii, Claudia Costea, a declarat recent că fostul ministru Rovana Plumb i-a predat un proiect de lege fără note de fundamentare. "Doamna Plumb mi-a înmânat un proiect al Legii salarizării unitare, care fusese finalizat în luna septembrie (…) din păcate, nu înţeleg de ce domnia sa nu l-a promovat, dacă era la cheie. În urma discuţiilor pe care le-am avut cu colegii din direcţiile de specialitate am constatat că nu exista o fundamentare, deci un calcul de impact economic, astfel încât eu nu am putut să procedez la eliberarea în circuit a acestui document", explicat ministrul Muncii.

La începutul lunii ianuarie, Guvernul a anunţat că vicepremierii Costin Borc şi Vasile Dâncu, ministrul Muncii, ministrul Justiţiei şi reprezentanţii confederaţiilor sindicale vor forma un grupe de lucru care vor elabora, într-o lună, noul proiect al Legii salarizării bugetare, care va cuprinde şi criterii de performanţă.

"Vorbim de celebra Lege a salarizării publice, care trebuie să fie actualizată. Trebuie răspuns constrângerilor acestei legi, pentru că în acest moment avem 110 clase de salarizare şi dintre acestea 24 sunt deja suprapuse, ca urmare a majorărilor salariului minim, din 2010 până acum, într-un ritm accelerat. Avem nivele de salarizare care nu mai diferă, pentru aceeaşi funcţie, în ministere sau instituţii diferite, dar care sunt cel puţin la nivelul clasei de salarizare în aceeaşi clasă, lipsesc criteriile de performanţă, avem situaţii în care salariile de bază ale persoanelor cu vechime în muncă au ajuns să fie mai mici decât ale debutanţilor(...) şi salariile celor cu studii superioare au ajuns să fie la nivelul salariaţilor cu studii medii", a spus Dan Suciu, la 13 ianuarie.

Fostul Guvern Ponta a amânat de mai multe ori, în cursul anului 2015, prezentarea unui proiect de lege privind salarizarea în sistemul bugetar.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite