Dragnea întrebat dacă Tăriceanu, urmărit penal pentru mărturie mincinoasă, poate conduce Senatul: Eu cred că da

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele PSD Liviu Dragnea şi preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu FOTO Adevărul
Preşedintele PSD Liviu Dragnea şi preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu FOTO Adevărul

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, spune că din punctul său de vedere Călin Popescu Tăriceanu, urmărit penal pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului, poate conduce în continuare Senatul, adăugând că nu comentează cazul până nu discută cu acesta şi spunând că "nu ia foc România astăzi” dacă nu reacţionează "în trei secunde” cu privire la acest caz.

Întrebat de jurnalişti, marţi, la Cugir, dacă Călin Popescu Tăriceanu mai poate conduce Senatul României fiind urmărit penal, Liviu Dragnea a răspuns că el crede că da, adăugând că, din punctul său de vedere, cel mai important pentru Parlament este să adopte legi bune pentru ca românii să o ducă mai bine.

"Eu cred că da(…) Ştiţi ce este cel mai important pentru Parlament? Să adopte legi bune pentru ca românii să o ducă mai bine”, a răspuns Dragnea.

Întrebat dacă nu cumva cazul Tăriceanu nu este încă o bilă neagră pentru Parlament, Dragnea a răspuns că nu mai susţine această idee cu bile albe sau bine negre deoarece acest lucru trebuie decis de cetăţeni, primul test fiind la alegerile de luna viitoare.

"Repet, dincolo de cazul domnului Tăriceanu, ideea ca Parlamentul României, cea mai importantă instituţie a democraţiei dintr-un stat, să lucreze pentru a primi bile albe sau bile negre de la cineva mi se pare profund greşită pentru noi ca stat”, a mai spus Liviu Dragnea.

Liderul PSD a adăugat că nu doreşte să comenteze prea mult acest caz deoarece nu a reuşit încă să vorbească cu Călin Popescu Tăriceanu despre acuzaţiile care i se aduc.

"Eu, sincer, între două deplasări electorale nu am reuşit să vorbesc cu domnul Călin Popescu Tăriceanu şi nu am apucat să mă gândesc la asta, dar să vedem despre ce este vorba. Vă spun sincer că nu ştiu pentru ce a fost pus sub urmărire. Am înţeles pentru nu ştiu ce mărturie mincinoasă. Nu vreau să comentez asta, o să vorbim zilele astea. Nici nu sunt în categoria celor care în momentul în care apare o situaţie de genul acesta în trei secunde, în trei minute cineva să reacţioneze. Nu ia foc România astăzi, deocamdată”, a mai spus Dragnea.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a participat, marţi, la Cugir, la lansarea candidaţilor PSD pentru alegerile locale, eveniment la care au participat aproape 300 de oameni.

DNA a dispus urmărirea penală în cazul preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului, în legătură cu declaraţiile date ca martor în dosarul retrocedării unei suprafeţe din Pădurea Snagov şi a fermei Băneasa, în care sunt trimişi în judecată Prinţul Paul, Remus Truică, Tal Silberstein şi Dan Andronic.

În replică la acuzaţiile DNA, Tăriceanu a afirmat că nu va renunţa la lupta pentru revenirea la democraţie şi împotriva unei ”republici a procurorilor bazată pe politica dosarelor şi a cătuşelor”.

Călin Popescu-Tăriceanu a anunţat că a mers, marţi, la DNA Braşov în calitate de suspect în dosarul în care este acuzat de mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite