Dragnea, despre Cuminţenia Pământului: A fost o acţiune strict populistă. Nu am donat. Dacă aş fi în Guvern, găseam sumele necesare şi îl achiziţionam

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele PSD Liviu Dragnea FOTO Mediafax
Preşedintele PSD Liviu Dragnea FOTO Mediafax

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a arătat că nu a donat pentru „Cuminţenia Pământului“ pentru că este de părere că este o acţiune strict populistă, Guvernul având posibilitatea să achiziţioneze opera lui Brâncuşi.

„Nu cred în astfel de demersuri. Dacă Guvernul consideră că este un obiectiv naţional, se poate face efortul, care nu e foarte mare, să se achiziţioneze. După părerea mea, asta a fost o acţiune strict populistă, care nu poate avea finalitate. Ajungem în situaţia în care nu se strâng toţi banii. Ce se întâmplă cu banii? Cum se gestionează? Se dau banii înapoi, se dau sms-urile înapoi? Eu, dacă aş fi în Guvern din nou vreodată şi aş considera că asta este un obiectiv naţional, de o importanţă naţională, găsim sumele necesare şi îl achiziţionăm pentru România. Să începi o asemenea acţiune populistă, care n-are finalitate, n-ajută pe nimeni'', a arătat Liviu Dragnea.

Achiziţia operei se poate face printr-un efort conjugat al statului român şi al cetăţenilor: suma de 5 milioane de euro a fost alocată deja de Guvern şi e nevoie ca 6 milioane de euro să fie colectate prin intermediul contribuţiilor voluntare ale persoanelor private şi cele juridice, până, cel târziu, pe 30 septembrie 2016.

Campania de susţinere a subscripţiei naţionale pentru achiziţia operei lui Constantin Brâncuşi „Cuminţenia pământului” a reuşit să stârnească interesul unui număr impresionant de români, persoane fizice, dar şi companii private din diverse domenii.

Astfel, până la finele lunii mai, prin subscripţia publică pentru “Cuminţenia pământului” s-au strâns 138.188 de euro, din care 74.584 de euro începând cu 19 mai, momentul de start al campaniei publice create si implementata pro bono de GMP Group si Media Investment.

Printre personalităţile care şi-au arătat deja sprijinul pentru campania de subscripţie publică se regasesc  Doina Lemny, Nadia Comăneci, Ilie Năstase, Mircea Cărtărescu, Dan Perjovschi, Mircea Cantor, Alexandru Tomescu, Vlad Alexandrescu, Tudor GiurgiuFrançois Saint-Paul - ambasadorul Franţei, Răzvan Burleanu, Oana Manea, Alexandru Dedu şi Cosmin Alexandru. De asemenea, în spotul publicitar îşi declară susţinerea Maia Morgenstern, Oana Pellea, Victor Rebengiuc, Andrei Pleşu, Iuliana Tudor, Melania Medeleanu, Irina Păcurariu, Dragoş Bucurenci, Părintele Constantin Necula, Mariana Lungu, Dan Amariei, Matei Oprina, Cristiana Mongol Stancu, Iv cel Naiv şi Virgil Stănescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite