Dragnea continuă disputa cu liderii europeni: Vom prezenta zilele următoare o minciună transmisă oficial de aici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat, vineri, că în perioada următoare va fi făcută publică o "informaţie mincinoasă" care a fost transmisă oficial din România Comisiei Europene. El a susţinut că este nevoie de o informare corectă şi că relaţia România-Comisia Europeană trebuie să se bazeze pe adevăr.

"Noi vom prezenta zilele următoare o minciună transmisă oficial de aici. Pentru noi şi pentru comisie este important să fie o relaţie bazată pe adevăr şi pe informare corectă", a declarat Liviu Dragnea, înaintea şedinţei Comitetului Executiv al PSD.

Preşedintele Comisiei Europene, Jean Cluade Juncker, şi vicepreşedintele Comisiei, Frank Timmermans, s-au arătat îngrijoaraţi de modificările operate de majoritatea PSD-ALDE la legile Justiţiei şi au avertizat că sunt cu ochii şi pe dezbaterea Codurile Penale, care va fi demarată în Parlament. În replică, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, liderii PSD-ALDE, au răspuns acid la criticile exprimate de liderii europeni. „Ne exprimam îngrijorarea cu privire la modul incorect în care a fost informată Comisia Europeană în ceea ce priveşte transparenţa dezbaterilor pe tema Justiţiei din România“, au reacţionat Dragnea şi Tăriceanu. 

Liderii europeni au răspuns. „Suntem foarte bine informaţi desore acest proces, despre mizele care sunt în joc şi despre potenţiale riscuri. Suntem în contact cu Guvernul, Parlamentul, sistemul judiciar şi societatea civilă din România, în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare“, se arată în răspunsul transmis de Comisia Europeană la solicitarea Digi24.

În scrisoarea către Bruxelles, Dragnea şi Tăriceanu au acuzat faptul că liderii europpeni n-au reacţionat atunci când Guvernul Cioloş a modificat Codul Penal prin ordonanţă de urgenţă. Fostul premier a răspuns: „În guvernul tehnocrat nimeni nu avea interesul să modifice legile pentru a-şi apăra propria piele, iar modificările nu au scos în stradă sute de mii de cetăţeni“.

„Comisia bate câmpii“
Un mesaj surpinzător a venit din partea fostului preşedinte Traian Băsescu, care a folosit exact retorica PSD. „Care este articolul din legile Justiţiei pe care îl consideră nedemocratic? În acest comunicat, Comisia Europeană bate câmpii, îmi pare rău“, a comentat fostul şef al statului.
Există o explicaţie pentru reacţia vehementă a trioului Dragnea-Tăriceanu-Băsescu când vine vorba de Justiţie. Liviu Dragnea îşi aşteaptă sentinţa în cel de-al doilea dosar, Călin Popescu Tăriceanu este judecat pentru mărturie mincinoasă, iar Elena Udrea, fosta şefă a Administraţiei prezidenţiale pe vremea lui Băsescu este la un pas de închisoare, după ce a primit şase ani cu executare în primă instanţă. În primăvară va primi sentinţa finală.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite