Dragnea anunţă o ordonanţă care să completeze OUG 114

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Mediafax
FOTO Mediafax

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat sâmbătă că în a doua parte a lunii Guvernul ar putea adopta o ordonanţă de urgenţă care să completeze „Ordonanţa lăcomiei“ şi care să fie acceptabile pentru Executiv şi pentru toate părţile din domeniile bancar, energie şi operatorii de telefonie mobilă.

„Am avut în ultima perioadă întâlniri pe domeniul bancar şi lucrurile au avansat către o soluţie acceptată de ambele părţi, în condiţiile în care nu renunţăm la obiectivele noastre care au generat ordonanţa 114. Ne interesează ca sistemul bancar să investească mai mult în economia românească, să sprijine dezvoltarea economică. Împreună am gândit un mecanism de stimulare a acestui lucru, plecând şi de la ideea că este, totuşi, o diferenţa foarte mare între (dobânzile la, n.r.) credite şi depozitele populaţiei. 

Se pot face paşi importanţi dacă sunt îndeplinite obectivele pe care le-am avut în vedere, anume condiţiile de creditare să fie mai bune pentru firme şi persoane fizice, nivelul de intermediere financiară să crească, băncile să investească mai mult în creşterea economică. 

În ceea ce priveşte Pilonul II de pensii, intenţia noastră a fost şi rămâne ca fondurilor de pensii publice administrate privat să li se permită să investească şi în alte proiecte. Automat, dacă se va investi şi în alte proiecte, vor fi obligati să-şi mărească capitalul social pentru a acoperi creşterea riscului. Se pare că ne îndreptăm către o soluţie care să fie acceptată şi de o parte şi de alta“, a declarat Liviu Dragnea la o conferinţă organizată de PSD. 

Astfel, în săptămâna care începe pe 18 martie coaliţia PSD-ALDE urmează să discute cu premierul Viorica Dăncila şi cu miniştrii de resort ai domeniilor respective „o eventuală ordonanţă, care să completeze ordonanţa 114 în aceste domenii“. 

Premierul Viorica Dăncilă a susţinut, luni, în plenul Camerei Deputaţilor, la dezbaterea despre OUG 114, că au apărut multe manipulări, iar românii au dreptul să ştie adevărul. Ea a susţinut că România nu a inventat aceste taxe, iar cei care doresc abrogarea OUG 114 nu vor binele românilor.

Ordonanţa de la finele anului trecut a introdus taxa pe activele băncilor, despre care atât consilierul premierului, cât şi ministrul Finanţelor Publice au susţinut că a fost introdusă pentru a descuraja băncile să aplice un nivel al ROBOR prea ridicat la creditele populaţiei.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite