Cătălin Rădulescu, criticat de liderii PSD. Dragnea: „Am o părere mai mult decât proastă. Ar trebui să nu mai aibă dreptul să deţină arme“. Reacţia lui Grindeanu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, că afirmaţiile deputatului social-democrat Cătălin Rădulescu privind protestatarii sunt „neavenite” şi „foarte periculoase”. Dragnea a susţinut, totodată, că deputatul „riscă foarte multe lucruri“ în privinţa statutului său în PSD, o decizie privind excluderea urmând să se ia în cadrul partidului. Şi premierul Sorin Grindeanu l-a criticat pe Rădulescu.

„Am o părere mai mult decât proastă în legătură cu afirmaţiile dumnealui. Mie mi se par, dincolo de faptul că sunt neavenite, mie mi se par foarte periculoase. Sincer, eu nu am aceste competenţe, eu nu ştiu dacă mai poate avea dreptul să deţină acele arme. Un om nu se poate juca cu acele afirmaţii, ameninţând că le foloseşte şi în acelaşi timp să aibă dreptul de a purta, în mod legal, arme de foc”, a precizat Liviu Dragnea, întrebat despre afirmaţiile lui Cătălin Rădulescu, dintr-un interviu pentru Adevărul, privind protestatarii din Piaţa Victoriei.

Chestionat dacă va lua vreo măsură împotriva acestuia, liderul PSD a susţinut că această chestiune va fi discutată în interiorul partidului. „O să discutăm în partid lucrul ăsta, pentru că nu iau decizii singur”, a răspuns preşedintele PSD.

De asemenea, întrebat dacă deputatul Cătălin Rădulescu riscă excluderea din partid, Liviu Dragnea a spus că „riscă foarte multe lucruri”. „PSD nu este de acord cu asemenea comportament”, a completat preşedintele Camerei Deputaţilor.

Liderul PSD a mai spus că nu a discutat cu Rădulescu în urma afirmaţiilor acestuia, deoarece nu are de ce.

Taxat şi de Grindeanu

”Personal, nu sunt de acord cu ceea ce am văzut. Am văzut şi conducerea Camerei că a reacţionat. Până la urmă, ţine de comportamentul fiecăruia dintre noi. Sigur, sunt declaraţii excesive”, a afirmat Grindeanu.

Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a deschis, marţi, dosar penal în cazul declaraţiilor deputatului PSD Cătălin Rădulescu şi face cercetări pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice.

De asemenea, după declaraţiile lui Cătălin Rădulescu, tot dintr-un interviu pentru Adevărul, că protestatarii din Piaţa Victoriei ar trebui alungaţi cu tunurile cu apă şi cele referitoare la mitraliera AKM cu care a luptat la Revoluţie, pe care este pregătit să o folosească din nou, trei persoane din judeţul Argeş au solicitat Parchetului Curţii de Apel Piteşti să se autosesizeze.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite