Dragnea îl acuză pe ambasadorul Palestinei că minte pe tema mutării ambasadei la Ierusalim: „Să revină de urgenţă asupra celor prezentate public“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Dragnea. FOTO Inquam Photos / Liviu Dragnea
Liviu Dragnea. FOTO Inquam Photos / Liviu Dragnea

Liviu Dragnea susţine că declaraţiile ambasadorului Palestinei potrivit cărora liderul PSD i-a dat asigurări că ambasada României nu va fi mutată la Ierusalim nu sunt adevărate şi cere ambasadei să revină asupra afirmaţiilor.

„Am citit şi eu declaraţiile ambasadorului palestinian în urma întâlnirii pe care am avut o ieri cu domnia sa. Sub nicio forma nu reflecta discuţiile purtate ieri. Am spus clar ce am afirmat şi public de nenumărate ori: Ministerul Afacerilor Externe a finalizat analiza privind o eventuală relocare a Ambasadei României în Statul Israel. Ulterior, documentul a fost înaintat spre aprobare instituţiilor cu atribuţii în domeniul politicii externe şi securităţii naţionale. Având în vedere cele mai recente evoluţii din Procesul de Pace din Orientul Mijlociu, analiza se află într-un proces continuu de actualizare”, a precizat Liviu Dragnea pentru stiripesurse.ro.

Dragnea mai spune că este totuşi nevoie de o soluţie consensuală la nivel instituţional, bazată pe prevederile constituţionale. „Cu toate acestea, având în vedere că este de dorit o soluţie consensuală la nivel instituţional, orice decizie va trebui să se bazeze atat pe prevederile constituţionale, dar şi pe respectarea prevederilor dreptului internaţional. Am solicitat astăzi Ambasadei Palestinei prin intermediul cabinetului meu să revină de urgenţă asupra celor prezentate public pentru că nu au nicio legătură cu ceea ce s-a discutat", a precizat Liviu Dragnea.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite