DOCUMENT Adresa cu noua propunere de premier a PSD a fost trimisă la Cotroceni. Ce conţine documentul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

PSD şi ALDE i-au transmis preşedintelui Klaus Iohannis o adresă oficială prin care îi aduce la cunoştinţă că Sorin Grindeanu este noua propunere de premier a PSD.

 "Deşi apreciem ca fiind în afara cadrului constituţional procedura prin care nu aţi fost de acord cu desemnarea doamnei Sevil Shhaideh pentru funcţia de prim-ministru, pentru a pune capăt instabilităţii politice actuale care nu este generată de noi şi pentru a evita intrarea ţării într-o criză politică profundă, cu responsabilitate şi respect faţă de votul românilor din 11 decembrie, am decis să vă transmitem o nouă nominalizare în vederea desemnării drept candidat la funcţia de prim-ministru, în persoana domnului Sorin Mihai Grindeanu" se arată în documentul semnat de cei 3 lideri.

Liderii coaliţiei PSD- ALDE, Liviu Dragnea, Călin Popescu-Tăriceanu şi Daniel Constantin au semnat miercuri un document prin care comunică, în mod oficial, preşedintelui Klaus Iohannis noua propunere de premier a PSD  în persoana lui Sorin Grindeanu.

Documentul a fost trimis atât prin mail, cât şi prin fax şi a fost trimis şi în format fizic la Palatul Cotroceni. "Am înţeles că e cineva acolo care aşteaptă. Dacă nu reuşim în seara asta, mâine dimineaţă mai facem o încercare, Mă aştept ca mâine să-l desemneze", a arătat Liviu Dragnea.

Liderul PSD a mai spus că Sorin Grindeanu nu are legătură cu SRI. Întrebat cum comentează faptul că Grindeanu a fost membru în Comisia parlamentară de control a SRI, Dragnea a spus: "Şi asta ce înseamnă, că acolo au fost securişti? A fost din greşeală acolo, din întâmplare a fost un an jumate, după care a plecat. Deci ca să ne lămurim. Sorin Grindeanu n-are nicio legătură cu SRI. N-am nicio problemă cu acel serviciu, dar cei care ajung în comisie nu sunt acoperiţi. Sau nu toţi", a spus Dragnea.

image
Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite