DNA, sesizat în legătură cu achiziţia softului care gestionează fonduri de mediu. Ghinea: E o asociere de firme, una este a lui Sebastian Ghiţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Ghinea. FOTO Arhivă Adevărul
Cristian Ghinea. FOTO Arhivă Adevărul

Ministerul Fondurilor Europene, condus de Cristian Ghinea, cere procurorilor să verifice modul în care a fost achiziţionat sistemul informatic de la Autoritatea de Management care gestionează fondurile europene de mediu. Softul extrem de scump a fost recepţionat şi fără a fi testat, potrivit Digi24.

„Suspiciunea noastră legitimă este că s-a creat un contract doar pentru că o firmă să ia acest proiect, ceea ce nu este deloc în regulă. Asta e ce putem dovedi noi pe traseul actelor, mai departe dacă a fost cu intenţie sau nu. E treabă organelor de drept penal", a declarat pentru Digi24 Cristian Ghinea. 

  

Întrebat cine era ministru, cine a semnat şi despre ce firmă a vorba, Ghinea a declarat că: „Este o asociere de firme, printre care şi firmă One Expert a domnului Sebastian Ghiţă. Nu miniştrii semnează direct, sunt presiuni care se fac direct la autorităţile de management, iar partea contractanta este autoritatea de management“. 

  

Contactat de Digi24, deputatul Sebastian Ghiţă a spus că nu are nici o legătură cu firmă Expert One Research şi că îl va da în judecată pe ministrul Ghinea. 

  

Ghinea, ministrul Fondurilor Europene, a lansat miercuri un atac dur la adresă fostului premier Victor Ponta. Ghinea îl acuza pe Ponta că minte în legătură cu rată de absorbţie a fondurilor UE, că a întârziat nepermis autostradă Piteşti-Sibiu, că a favorizat mării baroni din agricultura în detrimentul micilor fermieri.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite