Deputatul USR din Comisia SRI acuză: Dragnea şi Tăriceanu vor să-l scoată din închisoare pe teroristul Haysam

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul Lucian Stanciu Viziteu, reprezentantul USR în Comisia SRI, susţine că prin declasificarea Hotărârii CSAT 17/2005, ar putea să fie scos diin închisoare inclusiv Omar Haysam, persoană închisă pentru terorism.

„Un proiect de lege depus de preşedintele PSD, Liviu Dragnea şi preşedintele ALDE, Popescu Tăriceanu ar putea scoate din închisoare persoane condamnate pentru trafic de persoane, trafic de arme sau chiar terorism, printre cei vizaţi fiind chiar Omar Haysam“, atrage atenţia deputatul USR Lucian Stanciu-Viziteu. 

Mai precis, vorba despre proiectul de lege numărul 616/2018, depus de Dragnea, Tăriceanu şi Mircea Drăghici. Proiectul depus de cei doi lideri de partid vizează declasificarea Hotărârii CSAT 17/2005, în baza căreia s-au construit protocoalele dintre SRI şi DNA, cât şi a tuturor documentelor având ca temei sau fiind încheiate în baza acestei hotărâri.

Proiectul asumat de Dragnea şi Tăriceanu oferă posibilitatea tututor celor care au fost condamnaţi, în baza unor anchete la care au cooperat diverse instituţii ale statului, folosind şi aceste  protocoale, să “se adreseze instanţelor, cu acţiuni de revizuire, pretenţii”.

„Ce uită Dragnea dar mai ales Tăriceanu, care pe atunci era chiar vice-preşedintele CSAT, este că în baza Hotărârii CSAT s-au construit şi protocoalele dintre SRI şi DIICOT, iar această formă de colaborare viza competenţele parchetului care se ocupă cu crima organizată şi terorismul”, arată Viziteu.

Deputatul USR din Comisia SRI consideră că autorii legii vor să-i „salveze“ pe prietenii lor.„Cei doi lideri de partid sunt disperaţi să-i salveze pe prietenii lor anchetaţi sau chiar condamnaţi în urma dosarelor la care au lucrat procurorii DNA, iar acest lucru îi face să comită erori uriaşe. O astfel de eroare este să le permită tuturor celor condamnaţi pentru terorism în România să ceară redeschiderea dosarelor şi reluarea proceselor de la prima instanţă”, atenţionează liderul USR.

Nu în ultimul rând, Viziteu aminteşte de cazul Haysam. „Cel mai celebru caz este al omului de afaceri sirian Omar Haysam, condamnat în 2016 la 24 de ani de închisoare, inclusiv pentru acţiuni de terorism. În mod similar, persoane condamnate pentru trafic de droguri, trafic de fiinţe umane sau trafic de arme pot cere reluarea proceselor dacă în cazul lor DIICOT a colaborat cu SRI la desfăşurarea anchetei.”, explică Viziteu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite