Deputat PSD: „Lupta anticorupţie e similară cu lupta împotriva burghezo-moşierimii din anii '50“. Ce vorbea cu Dragnea despre referendumul din 2012

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deputatul Valentin Boboc. FOTO Arhivă Adevărul
Deputatul Valentin Boboc. FOTO Arhivă Adevărul

Deputatul PSD Valentin Boboc, a declarat, la RRA, că „între luptă împotrivă burghezo-moşierimii din anii '50, în dispreţul drepturilor şi libertăţilor individuale, şi luptă împotrivă corupţilor“ este „o similitudine care nu poate să nu neliniştească opinia publică românească". Boboc a apărut şi în stenogramele din Dosarul Referendumul, acesta fiind una din persoanele care primdea ordine de la Dragnea pentru a scoate lumea la vot.

Boboc, deputat de Teleorman aflat la al doilea mandat, a făcut declaraţiile la emisiunea „Antenă partidelor parlamentare" de la Radio România Actualităţi. „Respectarea separaţiei puterilor în stat şi a normelor statului de drept nu este o chestiune facultativă pentru nimeni. În caz contrar, nu ne mai aflăm în România, acea tară democratică ce doreşte să apartină Uniunii Europene, ci ne putem considera, eventual, într-o dictatură de tip sud-american, al cărei climat politic este marcat de şantaj, tensiune şi teroare", a afirmat Boboc, citat de Hotnews.ro.

  

„Au revenit în actualitate toate metodele prin care în anii '50 clasă politică romanească a fost eliminată din actualitatea luptei politice. Între luptă împotrivă burghezo-moşierimii de atunci, în dispreţul drepturilor şi libertătilor individuale, şi luptă împotrivă corupţilor, inventaţi de maşină de propagandă a sistemului, este o similitudine ce nu poate să nu neliniştească opinia publică romanească. Mai devreme sau mai târziu, dar, cu certitudine, nu peste mult timp, opinia publică romanească va observă că în această luptă nu corupţia este afectată, ci doar democraţia românească, jertfită pe altarul intereselor înguste de partid", a completat social democratul. 

Boboc a devenit cunoscut şi pentru discuţiile sale cu Liviu Dragnea din ziua referendumului de demitere a lui Traian Băsescu, din 29 iulie 2012, când era îndemnat să mobilizeze lumea să iasă la vot. Redăm stenograma, aşa cum a fost prezentată de anchetatorii din Dosarul Referendumului

La ora 20:40, Dragnea îl sună pe Valentin Gabriel Boboc, fost director al SC Apa Serv SA Alexandria, în prezent deputat de Teleorman:

Boboc: Da, să trăiţi!

Dragnea: Băi ... Vali, văd că Victor (n.n.: Victor Drăguşin, primarul Alexandriei) are telefonul închis, aveţi decât 38% prezenţă în Alexandria ... (Trebuie remarcat că ulterior acestei convorbiri, prezenţa la vot consemnată în municipiul Alexandria la închiderea urnelor după aproximativ 2 ore a crescut semnificativ, de la 38% la 52,32%).

Boboc: Ştiu, şefu’! Din casă în casă, uite, acum sunt prin zona asta pe la Agricol, pe aici ... din casă în casă o iau ...

Dragnea: Aşa!

Boboc: Dar au început să vină, acuma au început să vină. Au fost la ţară.

Dragnea: Băi, am înţeles, dar organizaţi-vă să mi-i aduceţi pe toţi la vot, băi! Îi legaţi, îi luaţi în braţe ...

Boboc: Asta le facem, batem din uşă în uşă! Din uşă în uşă am luat-o pe toate străzile!

Dragnea: Luaţi-i, mă, rugaţi-i frumos. Dar e toată lumea împânzită în oraş?

Boboc: Da, şefu’, toţi îi am peste tot.

Dragnea: Liberalii?

Boboc: Aicea ... îi certai niţel, asta făceam când m-aţi sunat dumneavoastră, că ei au dus pe la ţară şi le-am zis să-i adune pe toţi de la ţară (n.n.: cu referire la militanţii liberali) că acolo s-au cam terminat, hai să îi aducem pe toţi încoace, în oraş.

Dragnea: Zi, mă, să îi aducă în oraş, mă!

Boboc: Păi, asta ... şi că zise că îi aduce pe toţi în oraş acuma.

Dragnea: Bine, bine!

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite