De ce îşi ţine la secret problemele medicale al treilea om în stat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Dragnea Foto INquam Photos / George Călin
Liviu Dragnea Foto INquam Photos / George Călin

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, are probleme de sănătate, însă PSD refuză să comunice dacă e internat într-un spital de stat sau privat şi cât de gravă e starea politicianului care ocupă  a treia funcţie în stat. Liviu Dragnea are luni termen la Curtea Supremă.

Liderul PSD Liviu Dragnea a ajuns sâmbătă la spital, după ce a participat la o şedinţă a filialei Ilfov. La ce spital a fost internat? Cât de grava este starea sa de sănătate? PSD refuză să ofere răspunsuri. Singurele informaţii au fost furnizate de secretarul general al PSD, Codrin Ştefănescu. „Ar fi vorba de o dublă hernie de disc, dar vor mai fi făcute investigaţii pentru un diagnostic concret şi pentru a se decide dacă este nevoie de operaţie. Durerile s-au acutizat în ultimele săptămâni. Medicii sunt puţini îngrijoraţi, dar sperăm să fie bine“, a declarat Ştefănescu într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

Preşedintele PSD a fost supus unor investigaţii medicale, a făcut un RMN, iar medicii au decis ca Dragnea să fie ţinut în spital câteva zile. Întrebat dacă Liviu Dragnea e internat la un spital de stat sau unul privat, Codrin Ştefănescu a declarat: „Nu vă pot spune unde e, e o chestie internă“. Potrivit unor surse politice, Dragnea ar fi internat la spitalul privat Sanador.

A evitat două momente tensionate
Coincidenţă sau nu, Liviu Dragnea are termen azi la Curtea Supremă, în dosarul anagajărilor fictive de la Protecţia Copilului Teleorman. În primă instanţă, liderul PSD a fost condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare cu executare. Duminică, Liviu Dragnea ar fi trebuit să participe la alegerile pentru şefia organizaţiei Brăila, fieful lui Mihai Tudose.

Fostul premier a trecut la Pro România după un conflict cu Liviu Dragnea. Alegerile de la Brăila au fost marcate de scandal. În jur de 50 de persoane au protestat  în faţa sediului unde a avut loc şedinţa PSD. Unul dintre protestatari a ajuns şi în sală, unde a strigat în prezenţa liderilor veniţi de la Bucureşti: „Jos PSD-ul. Aţi trădat ţara, aţi vândut ţara!“. A fost scos cu forţa din sală.

„Reprezintă informaţie de interes public“
Analistul politic George Rîpă crede că PSD ar fi trebuit să ofere informaţii oficiale şi detaliate despre starea de sănătate a lui Liviu Dragnea, în condiţiile în care vorbim de al treilea om în stat. „În democraţiile consolidate starea de sănătate a principalilor lideri politici sau chiar a funcţionarilor de rang înalt reprezintă o informaţie de interes public. Să luăm exemplul Statelor Unite. Aici preşedintele prezintă anual un buletin medical, însă interesul public merge până acolo încât chiar starea de sănătate a unui membru al Curţii Supreme să fie discutat şi analizat în media. Este cazul judecătorului Ruth Bader Ginsburg. La domnul Dragnea discutăm de un alt tip de interes public, deoarece cu toţii bănuim că această durere de spate a apărut la timp pentru a-l salva de o nouă înfăţişare la Înalta Curte în dosarul în care a fost deja condamnat la 3 ani şi jumătate. Suspiciunile se datorează faptului că România este încă şi ţara unor medici precum Brădişteanu, care pot picta urmele unei răni de glonţ pe un fular“, a spus George Rîpă pentru „Adevărul“, aluzie la încercarea medicului Şerban Brădişteanu de a împiedica încarcerarea lui Adrian Năstase în 2012. Pentru favorizarea infractorului, Şerban Brădişteanu a fost condamnat definitiv la un an şi jumătate de închisoare cu suspendare.
Comprativ, Ion Iliescu, Traian Băsescu şi Victor Ponta au dat imediat dovadă de transparenţă în situaţii similare. Ion Iliescu  şi-a dat de fiecare dată acordul ca Spitalul Elias să comunice cu presa, iar Traian Băsescu şi Victor Ponta nu au ascuns faptul că vor suferi intervenţii chirurgicale în Austria, repsectiv Turcia.

Val de ironii pe internet

Mai mulţi români i-au reproşat lui Dragnea că dă dovadă de ipocrizie prin faptul că a ales servicii medicale private în detrimentul celor oferite de spitalele de stat. „De ce la clinică privată? Spitalele de stat nu sunt conform standardelor? Patriotismul e doar în discurs“; „Păi îi face RMN aşa repede? Nu aşteaptă 3-4 luni să-i vină rându'? Cred că au făcut chetă ăia din partid să-l plătească. Câţi sunt cei care de abia se ţin pe picioare la locul de muncă pentru un amărât de salariu minim, mediu, pentru că nu îşi permit să facă un RMN la particular?“.

De asemenea, mai mulţi internauţi sunt de părere că nu e doar o coincidenţă faptul că Liviu Dragnea a ajuns la spital cu doar două zile înainte de a fi audiat la Curtea Supremă: „Nu şi-a pregătit replicile pentru audierea din 18 martie, îi trebuia ceva timp, şi-a luat concediu medical“; „Chiar acuma l-au prins durerile? L-o fi apăsat citaţia pe vertrebe?“.

Domnul Dragnea se află la o clinică din Bucureşti. Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii

Citeşte şi:

Codrin Ştefănescu dă detalii despre starea de sănătate a lui Liviu Dragnea: „Va trebui să stea la pat“. Ce spun medicii despre operaţie

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite