Dăncilă, după ce miniştrii români s-au făcut de râs la Bruxelles: Ne-am prezentat cu demnitate şi profesionalism. E o campanie de dezinformare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ciuda gafelor în serie făcute de miniştrii români la audierile din Parlamentul European, premierul Viorica Dăncilă susţine că Guvernul s-a prezentat cu „demnitate şi profesionalism“ la Bruxelles. „Am dovedit încă o dată că ave o echipă profesionistă“, a spus Dăncilă, care i-a acuzat pe rivalii politici că duc o campanie de dezinformare la adresa României.

„Încheiem o săptămână în care România a arătat că îşi îndeplineşte cu succes rolul de preşedinte al Consiliului UE. Miniştrii noştri au prezentat în comisiile Parlamentului European priorirăţile preşedinţiei. Am dovedit încă o dată că avem o echipă profesionistă, care ştie ce are de făcut, care este angajată să avanseze în toate dosarele importante“, a spus Viorica Dăncilă la începutul şedinţei de Guvern. 

„Guvernul României s-a prezentat la Bruxelles cu demnitate şi profesionalism. Ne confruntăm cu o campanie de dezinformare la adresa ţării noastre, alimentătă de oameni politici români, mergând până la cel mai înalt nivel. Este inadmisibil. Ca premier, am obligaţia să spun adevărul despre ţara mea. Guvernul va acţiona pentru respectarea valorilor construcţiei europene. Respectare drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor, asigurarea statului de drept şi independenţa Justiţiei sunt în centrul preocupărilor noaste. Însă am spus cu fermitate că cetăţenii români trebuie să se bucure de drepturi şi libertăţi egale cu toţi ceilalţi cetăţeni europeni. CCR a decis că a fost viciat actul de Jusitţie, iar această situaţie trebuie îndreptată“, a mai spus premierul. 

Prezent în Parlamentul European pentru a prezenta priorităţile României pentru preşedinţia Consiliului UE, ministrul Muncii, Marius Budăi, a încurcat foile şi a ajuns să vorbească fără nicio noimă, după cum arată imaginile video postate de liberalul Dan Vîlceanu pe Facebook.

Şi Petre Daea a stârnit râsul la Bruxelles. "Cormoranii în România fac baie în piscine", a spus ministrul Agriculturii, Petre Daea, miercuri, în Parlamentul European, unde a fost chemat în Comisia pentru pescuit pentru a prezenta priorităţile pe care România le are în domeniul pescuitului în mandatul preşeşedinţiei Consiliul Uniunii Europene.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite