Propaganda rusă, Dragnea şi Tăriceanu o laudă pe Dăncilă: Le-a rupt gura. A fost poate cel mai bun discurs ţinut de un politician român de la tribuna Europei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viorica Dăncilă, apreciată acum şi de presa rusă. FOTO EPA EFE
Viorica Dăncilă, apreciată acum şi de presa rusă. FOTO EPA EFE

Premierul Viorica Dăncilă a fost apreciată de către presa de stat rusă pentru intervenţia sa din Parlamentul European, acolo unde a criticat Mecanismul de Cooperare şi Verificare şi le-a precizat celor din sală că ea nu a venit să dea socoteală, ci din respect.

Materialul care prezintă prestaţia lui Dăncilă de la Strasbourg arată din titlu că discursul a fost pe placul Sputnik, agenţie de stat rusă: „Viorica Dăncilă - lecţie de demnitate în Parlamentul European! Le-a rupt gura!“. 

Imagine indisponibilă

Apoi, urmează un text elogios la adresa lui Dăncilă. „Erau pregătiţi să o facă de răs pe Viorica Dăncilă — şi, prin ea, România. Dar, surprinzătoarea politiciană cu aparenţe modeste a început brusc, trimiţând de la început parlamentarii europeni în corzi: «Nu am venit să dau socoteală!»A fost poate cel mai bun discurs ţinut de un politician român de la tribuna legislativului Europei — având chiar valenţe epice, iar ca fundament propoziţia "Cer respect pentru poporul român!“, se precizează în articolul de pe Sputnik.

Dăncilă e prezentată drept o persoană care a redus la tăcere auditoriul prin argumentele sale şi care s-a ţinut ferm pe poziţie. „Iar în final, premierul României le-a mai dat o ultimă lecţie celor ce vor ca România să fie o colonie: «Vrem să vă fim parteneri, dar vrem să vă fim parteneri egali», a încheiat Viorica Dăncilă discursul care a uimit Parlamentul European“, se mai arată în articolul semnat de fostul parlamentar PRM Dragoş Dumitriu. 

„Demnitatea cu care a apărat România“

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a felicitat-o pe premierul Viorica Dăncilă pentru prestaţia din plenul PE. "Vreau să o felicit cu toată forţa pe doamna prim-ministru Viorica Dăncilă pentru prestaţia de azi, pentru poziţia pe care a avut-o şi pentru demnitatea cu care a apărat poziţia României şi imaginea României în Parlamentul European. Am urmărit şi dezbaterea din Comisia LIBE şi intervenţiile de astăzi. Şi unii colegi ai noştri au spus, şi unii colegi de la ALDE, şi de la alte grupuri, şi din alte ţări cred că ceea ce e important să se întâmple, şi noi am solicitat mereu asta, este să se construiască un dialog. Dar să nu fie un dialog într-o singură direcţie, trebuie ascultate argumentele fiecărei ţări, în cazul nostru România. Nu cred că trebuie date sentinţe pentru că există o campanie mai bună de manipulare sau o campanie mai agresivă dintr-o anumită parte", a declarat liderul PSD, la Parlament. 

Şi preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a lăudat-o pe Viorica Dăncilă, fără a spune nimic de criticile pe care România le-a primit la Strasbourg. Pe de altă parte, şeful Senatului spune că MCV-ul a eşuat, în cazul ţării noastre, pentru că nu a depistat abuzurile din justiţie, iar prim-vicepreşedintele Comisiei Europene Frans Timmermans n-ar avea niciun interes să recunoască acest lucru.

Premierul Viorica Dăncilă a participat, miercuri, în Parlamentul European, la o dezbatere privind respectarea statului de drept din România, aceasta landând un atac la adresa menţinerii MCV pentru România. Mai mult, Dăncilă a subliniat la începutul discursului său că ea nu a venit să dea „socoteală“ nimănui, ci din respect.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite