Dăncilă gafează din nou: Trebuie să avem încredere în „profesionaliştii“ din MAI. România nu e ţara violatorilor şi criminalilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Dorin Constanda
FOTO Dorin Constanda

Premierul Viorica Dăncilă a afirmat marţi, după demisia ministrului de Interne şi la finalul şedinţei CSAT, că vor mai urma şi alte demiteri şi că cei care au greşit în cazul tragediei de la Caracal vor fi „pedepsiţi drastic”. Premierul a comis şi o nouă gafă în discurs, afirmând că „vom avea încredere în «profesionaliştii» din MAI”.

„Au demisionat atât şeful STS, cât şi şeful MAI, au fost şi alte demiteri şi vor urma. Aceste demisii nu înlocuiesc pedepsirea drastică a celor care au greşit

Vă asigur că vom lua în continuare cele mai stricte masuri. Avem o obligaţie morala şi una impusă de lege. Cerem tuturor factorilor implicaţi să trateze cu maximă responsabilitate acţiunile care au avut loc”, a afirmat Viorica Dăncilă.

Premierul a adăugat apoi că a trimis la Cotroceni propunerea lui Mihai Fifor în postul de ministru interimar la ministerul de Interne şi că prima lui sarcină va fi să verifice modul de funcţionare a inspectoratelor de poliţie.

„Cer implicarea şi atenţia nu doar în ancheta din acest caz ci şi în toate acţiunile viitoare. Am propus deja la Cotroceni propunerea lui Mihai Fifor ca ministru interimar la MAI. Este mai evident ca oricând că sunt multe disfuncţionalităţi a modului de gestionare a situaţiilor de urgenţă. Prima sarcină a lui Fifor va fi să ceară de urgenţă verificări privind modul de funcţionare a inspectoratelor de poliţie. E necesară o analiză complexă a profesionalismului celor implicaţi în protejarea cetăţenilor, ne vom asuma această misiune. Românii trebuie să continue să creadă în MAI. Trebuie să avem încredere în «profesionaliştii» din MAI”, a adăugat Dăncilă.

Preşedintele PSD a mai subliniat şi că nu va permite ca de România să se lipească eticheta de „ţara criminalilor, violatoriloe”.

„În spaţiul public s-a promovat intens lupta anticorupţie, ceea ce e corect, dar în acelşi timp nu trebuie lăsată mai prejos lupta contra criminalităţii. România nu e ţara criminalilor, proxeneţilor, violatorilor. Nu voi permite să se lipească această etichetă. Trebuie să dăm dovadă de consens”, a mai spus Dăncilă.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite