Dan Voiculescu, despre procesul lui la ICCJ: „Dosarul fără probe va fi judecat de cei «aleşi». Sistemul arondat lui Băsescu a renunţat la orice «jenă democratică»”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primul termen în procesul de la ICCJ al lui Dan Voiculescu a fost stabilit pentru 24 aprilie FOTO Adevărul
Primul termen în procesul de la ICCJ al lui Dan Voiculescu a fost stabilit pentru 24 aprilie FOTO Adevărul

Fondatorul Partidului Conservator Dan Voiculescu a scris joi pe blogul lui că este „o coincidenţă” că dosarul lui va fi judecat de aceiaşi trei judecători care l-au condamnat şi pe fostul premier Adrian Năstase. Conservatorul crede că sistemul de justiţie patronat de Băsescu a renunţat la orice “jenă democratică".

„Scriam chiar pe blog, în urmă cu câteva zile, că dosarul fără probe care mi s-a «pregătit», ajuns la Înalta Curte, nu poate fi judecat decât de către cei «aleşi». Ieri, absolut «întâmplător» acest dosar a fost repartizat, dintre zeci de judecători, exact celor trei care au pronunţat decizia într-un alt dosar fără probe. Această «coincidenţă» demonstrează, o dată în plus, că am avut dreptate. Sigur, nu e singura coincidenţă. Tot o coincidenţă a făcut că DNA să ancheteze un chestor al Poliţiei Române imediat ce domnul Băsescu l-a ameninţat public. Tot o coincidenţă a declanşat o anchetă ANI împotriva unui judecător imediat ce acesta a îndrăznit să conteste o procedură în cadrul CSM (Horaţius Dumbravă -  n.r.)", a scris joi Voiculescu pe blog.

Dosarul în care Dan Voiculescu este acuzat de corupţie a fost repartizat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) completului de judecată care l-a condamnat pe Adrian Nastase în dosarul „Trofeul Calitatii“. Dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare a primit termen de judecată pentru 25 aprilie.

Patronul Antenelor va fi judecat de completul din care fac parte Ionuţ Matei, Ioana Bogdan şi Cristina Rotaru, judecătorii care l-au condamnat în ianuarie 2012 pe Năstase la doi ani de închisoare cu executare.

„Este fascinant cum armata de impostori care strigă neîncetat că apără statul de drept, în faţa acestor «coincidenţe» antidemocratice fie tace, fie salută încântată. Aşadar, în condiţiile în care sistemul arondat domnului Băsescu a renunţat la orice «jenă democratică», iar aparenţele oricum nu mai pot fi salvate, nu înţeleg de ce se mai pierde vremea. L-a supărat chestorul pe Traian Băsescu, «umflaţi-l!». L-a supărat judecătorul pe Traian Băsescu, «umflaţi-l!». Îl supără, de atâţia ani, Voiculescu pe Băsescu? «Curat neconstituţional, dar umflaţi-l!». Umorul rămâne cea mai bună armă în lupta cu impostorul…”, mai scrie senatorul PC pe blog.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite