Dan Barna: Preşedintele şi directorul general ai Televiziunii şi Radioului Public, propuşi de consiliile de administraţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Vicepremierul Dan Barna a declarat luni că, în cadrul coaliţiei de guvernare, s-a convenit modificarea legilor de funcţionare a Televiziunii şi Radioului Public, astfel încât să existe funcţiile de preşedinte şi director general, care să fie propuşi de Consiliile de administraţie.

„În discuţia de astăzi s-a convenit (...) ca decizie politică, care va fi propusă până săptămâna viitoare de către grupul de lucru ca modificare a legislaţiei, o abordare în care preşedintele şi directorul general să fie membri ai Consiliilor de administraţie, preşedintele, evident, va fi propus de Consiliul de administraţie şi votat de Parlament, alături de Consiliul de Administraţie, directorul general, la rândul său, va fi propus de Consiliul de administraţie", a afirmat Barna, la Palatul Parlamentului, informează Agerpres.

Chestionat dacă funcţiile de preşedinte şi director general ar putea fi separate, liderul PNL, Ludovic Orban,  a transmis în urmă cu câteva zile: „Este posibil. De altfel, în propunerea legislativă care a trecut de Parlament şi care se află acum în dezbatere, ca urmare a cererii de rexaminare, este prevăzut acest lucru. Problema este care este distribuţia de competenţe între preşedintele consiliului de administraţie şi directorul general, procedura de desemnare a preşedintelui consiliului de administraţie şi a directorului general”.

Întrebat dacă ambele funcţii ar trebui desemnate de către Parlament, Orban a replicat: „Refuz să mă antepronunţ. Eu am un punct de vedere. Pe de altă parte, am dat această temă de lucru pe mâna reprezentanţilor noştri care cunosc problematica şi în general au capacitatea de a ne formula propuneri pe care ulterior urmează să le analizăm şi să decidem în cadrul coaliţiei săptămâna viitoare”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite