Dacian Cioloş, despre certificatul de vaccinare: „Va facilita libera circulaţie” VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dacian Ciolos FOTO Facebook Ciolos
Dacian Ciolos FOTO Facebook Ciolos

Dacian Cioloş a vorbit despre proiectul legislativ al Comisiei Europene ce prevede realizarea unui certificat de vaccinare. Proiectul va fi discutat în Parlamentul European.

Comisia Europeană va înainta o propunere legislativă cu privire la realizarea unei platforme europene care va emite aceste certificate de vaccinare. Măsura este luată pentru a permite cetăţenilor europeni să circule fără restricţii.

„Săptămâna viitoare, cel mai probabil, Comisia Europeană va veni cu o propunere legislativă pentru crearea acestei platforme europene, la care se vor conecta statele membre şi prin care se va emite acest certificat de vaccinare, de test negativ sau de test anticorpi, că am trecut prin boală, ca să poată circula liber cetăţenii, indiferent de motivul pentru care circulă. Nu va fi un paşaport, nu vor fi restricţii, ci va fi un certificat care să faciliteze libera circulaţie, fără să mai fii oprit la fiecare frontieră să ţi se verifice un document", a declarat Dacian Cioloş la Digi24.

Certificatele de vaccinare, numite şi „paşaport verde”, ar trebui să fie realizate înainte de venirea verii, a perioadelor de vacanţă. Un astfel de certificat va cuprinde informaţii despre o persoană, dacă a fost vaccinată împotriva Covid-19 ori dacă s-a recuperat după boală sau dacă a primit un rezultat negativ la test.

„Certificatul verde numeric, care va deveni propunere legislativă, va fi prezentat, propus miercuri miercuri, 17 martie. Va conţine informaţii foarte precise, dar simple. Informaţii care vor indica dacă o persoană a fost vaccinată contra COVID-19, dacă s-a vindecat de COVID-19 sau că a primit un rezultat negativ la test. Certificatul va fi fie electronic, fie pe hârtie pentru cei care nu vor să-l aibă pe telefon, este dreptul lor. Va avea un cod QR, va fi gratuit, desigur, va fi în limba ţărilor de origine, va exista traducere în engleză pentru deplasările în alte state, va fi valabil în toate ţările Uniunii Europene. Trebuie să apară acest certificat sanitar până la finalul lui iunie, e un obiectiv bun. Este esenţial să facem totul pentru a salva sezonul turistic", a spus comisarul Thierry Breton.

VIDEO: Digi 24

Citeşte şi:

Surse: Aglomeraţie de candidaţi pentru şefia TVR. Cine sunt numele vehiculate şi ce susţinere politică au

Renate Weber: Avocatul Poporului nu este un apendice al Guvernului / Nu văd care ar fi motivele să îmi dau demisia

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite