Cum sunt parlamentarii noştri mai presus de lege

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu cred să existe cetăţean român cât de cât informat cu ceea ce se întâmplă în viaţa politică a României căruia să nu-i fie cunoscut numele d-lui Mihăiţă Calimente. Pentru simplul motiv că dl. Calimente este una dintre cele mai frecvente prezenţe în emisiunile tv de dezbateri politice. Acolo unde dl. Calimente combate bine şi loveşte vârtos în ciocoi.

  Puţin contează că dl. Calimente este el însuşi un ciocoi. Şi încă unul mare. Mai este dl. Calimente şi un om de-o  nesimţire peste poate. Nu ne vom împiedica acum de chestiuni de logică şi de morală. Fie şi doar din creştinească milostenie şi spre a nu-l pune definitiv în dificultate pe falsul, coclitul politician. Altminteri, un ipochimen jalnic, până la moarte defectiv de logică şi de morală. Un ins din al cărui dicţionar personal onoarea şi logica au dispărut demult. Cum au dispărut, de altfel, şi din conduită. Asta dacă au existat vreodată

Vom spune doar că d-lui Mihăiţă Calimente, din 1974 şi până în 1989 simplu profesor secundar de Educaţie fizică, Revoluţia din decembrie i-a adus numai foloase. Al nostru Mihăiţă descoperind ca prin minune binefacerile economiei de piaţă, a lăsat baltă învăţământul, treningul, mingea, fluiericea, catalogul şi s-a privatizat şi a făcut avere. S-a  apucat şi de politică, iar în 1996 a devenit pentru prima oară parlamentar, fiind ales deputat PNŢCD de Arad.

Pesemne, nutrind dorinţa de a-şi face datoria de legislator cât mai profesionist cu putinţă, dl. Calimente şi-a găsit timp şi să mai urmeze cursurile unei facultăţi. Cea de Drept a Universităţii Vasile Goldiş din Arad, absolvită în 2002. Când s-o fi dus  dl. Calimente şi la Parlament, dar şi la şcoală numai profesorii săi ştiu şi bunul Dumnezeu, fireşte. Adept, înfocat, pesemne, al educaţiei permanente şi al formării continue, dl. Calimente a mai urmat şi cursurile unui Master, absolvit în 2005 , nu mă îndoiesc de asta, cu calificative maxime,  la cealaltă Universitate arădeană- Aurel Vlaicu. Şi, asemenea oricărui politician român ce se respectă, dl. Calimente nu a lăsat să-i scape nici frecventarea Colegiului Naţional de Apărare, terminat în 2007.

Din toamna anului 2004, dl. Calimente a revenit glorios în Parlamentul României, tot în calitate de deputat, reprezentând pe mai departe judeţul= Arad. Aceasta după ce a năpârlit politic, devenind un vajnic membru şi nacealnik PNL.

 În urmă cu exact un an, alături de ceilalţi colegi parlamentari, dl. Mihăiţă Calimente şi-a votat voios şi grijuliu pentru propriul viitor dreptul de a avea o pensie specială. De care se va bucura încă din toamnă dacă – Doamne fereşte!- viaţa, conducerea PNL şi poate chiar şi alegătorii vor decide ca vajnicul nostru politician  s-ar cuveni, în fine, să se şi odihnească şi să rămână fără coledzi.  Ceea ce ar putea fi o ocazie, iată!- pentru domnia-sa să scrie la repezeală şi o teză de doctorat. Conducător ştiinţific s-ar găsi – slavă Domnului!- Cel mai indicat şi mai conform standardelor  ştiinţifice şi morale ale domnului Calimente se află, fără doar şi poate, în persoana domnului Gabriel Oprea,. Universitar şi general cu care nu e deloc exclus ca dl. Calimente să devină foarte curând coleg de partid de vreme ce purul, europeanul PNL va fuziona cu naţionalistul, provincialul UNPR despre care ştim foarte bine că nu trădează.  Subiect de teză s-ar găsi şi el şi tot fără probleme. O temă în care dl. Calimente a dovedit deja că dispune de indubitabile competenţe fiind cea cu posibilul titlu Cum sunt parlamentarii români mai presus de lege.

Deputatul PNL ne-a făcut o demonstraţie  a maximei sale abilitări în domeniu miercuri seară în Telejurnalul Televiziunii Române. Atunci când intervievat de un reporter, ne-a explicat cu talent de mare dialectician al infracţiunii de ce Parlamentul a votat cu aceeaşi nesimţire cu care au fost votate acum un an, tot la final de sesiune, pensiile speciale, ca aceia dintre aleşii neamului ce şi-au angajat până în 2013 la propriile birouri parlamentare neamurile nu s-ar fi făcut vinovaţi de conflict de interese. Or, pur şi simplu au greşit, nevinovaţi, fireşte, fiindcă legea votată chiar de ei le-a fost lor înşişi neclară. Proba practică a invocatei competenţe  în domeniul minciunii, nelegiuirii şi prostitului în faţă  fiind susţinută de dl. Calimente mai demult, atunci când şi-a angajat fiul în calitate de referent la propriul său birou parlamentar.

Cazul d-lui Mihăiţă Calimente e departe de a fi unul singular. Mulţi alţi aleşi de aceeaşi teapă ca domnul Mihăiţă, făcând şi ei acelaşi lucru, drept pentru care se aflau în proces cu ANI. Riscând ani buni de închisoare.

Cu doar câteva zile înainte de începerea ultimei mari vacanţe parlamentare din această legislatură, aleşii au avut aşadar grijă să-şi facă singuri dreptate şi să scape de  grija unui viitor şi binemeritat stat la răcoare. L-au evitat, dând o nouă lovitură parlamentară. A treia într-o singură săptămână. După ce le-au confirmat primarilor dreptul de a beneficia de pensii suplimentare, după ce au lăsat guvernul cvasi-neputincios pe timpul vacanţei parlamentare, aleşii s-au sacrificat, şi-au găsit timp si s-au făcut scăpaţi cu propriile mânuţe teribil de murdare.

Că parlamentarii PSD au votat o astfel de nemernicie nu mai miră pe nimeni. Iar că penalul Liviu Dragnea, omul cel mai potrivit să conducă un partid a cărui regulă de înfiinţare şi de funcţionare este însăşi supremaţia fărădelegii îşi îngăduie să sfideze o ţară întreagă atunci  când i se spune că Parlamentul a devenit o citadelă în care s-au baricadat indivizi lipsiţi de orice Dumnezeu nu mai miră pe nimeni.  Iată însă că nelegiuiţilor din PSD li s-au alăturat şi aleşii de aceeaşi non-valoare din PNL, partid despre care preşedintele Iohannis însuşi ne-a asigurat încă înainte de campania pentru alegerile locale că s-ar fi reformat.

 Atunci când gureşa şi atât de inconsistenta doamnă Alina Gorghiu, altminteri cum nu se poate mai  harnică în a pune la zid fărădelegile pesediste şi a cere demisii în cascadă, scuză cu jumătate de gură noua obrăznicie a parlamentarilor României spunându-ne că atâta i-a dus capul pe cei ce reprezintă mândria marelui PNL nu doar că  îţi vine să te raliezi filipicelor îndreptăţite ale ministrului Justiţiei, d-na Raluca Prună, ori criticilor dure ale doamnei Monica Macovei la adresa frăţiei penalilor ce bântuie în libertate prin Casa Poporului, ci să spui că au dreptate cei ce ne îndeamnă să nu votăm în iarnă nici un partid în cazul în care pe lista sa de candidaţi figurează o singură persoană marcată de ruşinea de a fi fost parlamentar în legislatura 2012-2016.   

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite