Cum a ajuns Viktor Orban să guverneze în România

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viktor Orban controlează în România proiectul autonomiei teritoriale, tema de campanie a UDMR
Viktor Orban controlează în România proiectul autonomiei teritoriale, tema de campanie a UDMR

Prin UDMR, Viktor Orban guvernează în România. UDMR nu se jenează să afirme public că susţine politicile secesioniste şi expansioniste ale premierului Ungariei care are astfel acces, prin miniştrii UDMR, la poziţii de conducere în Guvernul României. Recent, fostul lider UDMR Marko Bela s-a declarat de acord cu Orban, potrivit căruia maghiarilor din Bazinul Carpatic li se cuvine dubla cetăţenie, autoadministrare şi autonomie teritorială.

Marko Bela a declarat fără înconjur că, pentru ca Europa să fie stabilă, este nevoie de reglementarea problemelor etnice. ”Acum trebuie să dau dreptate celor care susţin - în contextul situaţiei din Ucraina - că au mai ramas probleme etnice nesoluţionate, atât în Ucraina, cât şi în alte locuri. De aceasta dată nu numai ca nu l-aş critica pe Viktor Orban, dar cred că trebuie să-i spunem şi lui, dar şi altora, că treburile nu sunt în ordine", spune Marko Bela într-un comunicat UMDR, reprezentând aşadar o poziţie oficială a Uniunii. Mai are cineva nevoie de dovezi ca UDMR lucrează mână în mână cu Viktor Orban pentru destrămarea României şi că este nici mai mult, nici mai puţin, decât aripa FIDESZ din România?

Cazul României care acordă de bunăvoie funcţii publice celor care promovează pe faţă distrugerea statului român este nemaivăzut în analele istoriei. În al doilea război mondial, Horthy ne-a luat Ardealul de Nord cu forţa. Acum noi îi ţinem în puf şi pe bani publici pe urmaşii idealurilor lui Horthy, înarmându-i cu autoritatea statului român spre propria noastră autodistrugere. 

Aşadar, ce facem cu această formaţiune care ia lumina de la Budapesta (care, la rândul ei, urmează politica Moscovei), iar directivele politice anti-româneşti de la Viktor Orban? O lăsăm să zburde în continuare, transformând secesiunea etnică într-o preocupare publică şi într-un pericol pentru statul român, sau ne decidem să-i punem capăt, având suficiente motive în acest sens, precum şi temeiuri legale cu duiumul.

UDMR îşi face campanie la europarlamentare pe seama slăbiciunii statului român. Faptul că nu i se răspunde adecvat reprezintă o încurajare ca liderii iredentişti să continue şi chiar să crească miza provocării. UDMR poate să facă ce vrea, să ceară orice, nimeni nu ia nicio măsură legală. În acest vid de autoritate al României, UDMR s-a îngrăşat prin toate guvernările şi se comportă ca şi cum ar fi alfa şi omega politicii româneşti. Cred că a sosit timpul să renunţăm la tradiţionala noastră toleranţă, luată drept prostie de către extremiştii maghiari coagulaţi în diferite partide, ONG-uri şi mişcări anti-româneşti, dintre care cea mai influentă, aşadar şi cea mai periculoasă, este UDMR.

Ce propun eu prin legile mele de combatere a extremismului maghiar este doar restabilirea ordinii de drept şi a ordinii constituţionale. Dacă Viktor Orban şi-a măsluit o Constituţie a Ungariei care să-i permită să încalce suveranitatea altor state, avem şi noi o Constituţie de apărat, una care stabileşte o suveranitate clară pe teritoriul românesc. Dar primii care încalcă această suveranitate sunt liderii extremişti maghiari din România, pentru că toate acţiunile lor sunt încercări de a anula legea fundamentală chiar de la pupitrul Guvernului sau al altor funcţii publice. Cazul României care acordă de bunăvoie funcţii publice celor care promovează pe faţă distrugerea statului român este nemaivăzut în analele istoriei. În al doilea război mondial, Horthy ne-a luat Ardealul de Nord cu forţa. Acum noi îi ţinem în puf şi pe bani publici pe urmaşii idealurilor lui Horthy, înarmându-i cu autoritatea statului român spre propria noastră autodistrugere. 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite