Klaus Iohannis, victimă colaterală a unei înşelătorii care i-a adus, în cele din urmă, profit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a reuşit să cumpere o clădire istorică, în condiţiile în care soacra acestuia a fost menajera primului proprietar. Imobilul a fost naţionalizat, iar ulterior a fost cumpărat, cu acte false, de un bărbat. Acum 15 ani, casa i-a fost vândută lui Klaus Iohannis, relatează România TV.

Fostul proprietar, Adrian Antonescu, a vorbit, la România TV, despre modul în care a fost deposedat de imobil, în perioada naţionalizării, dar şi despre recuperarea acestuia, în urma Revoluţiei.

„Am trecut la cumpărarea efectivă a locuinţei, încheind în 1996 un contract de vânzare-cumpărare“, a explicat el. Ulterior, a fost citat în instanţă pentru anularea contractului respectiv, întrucât clădirea fusese revendicată. O parte din aceasta i-a revenit lui Iohannis.

În 1999, Klaus Iohannis a plătit 50 de milioane de lei vechi pentru imobil, însă cel de la care l-a cumpărat, Ioan Baştea, devenise proprietar în baza unui act de moştenire fals.

„Se pare că acei proprietari reali Ghenea Elisie şi Maria, care au cumprat aceste două imobile, au avut-o ca şi menajeră pe Lăzurcă Georgeta“, a mai dezvăluit Antonescu. Georgeta Lăzurcă este soacra lui Klaus Iohannis.

Potrivit România TV, parterul imobilului a fost închiriat de Iohannis unei bănci austriece, contract semnat, în 2002, pe o perioadă de cinci ani. În 2010, a fost refăcut pentru o perioadă de 10 ani. Tribunalul Braşov a decis că imobilul a fost deţinut ilegal de Iohannis, însă hotărârea nu e definitivă şi a fost atacată.

Klaus Ionannis obţine, pe de altă parte, din închirierea imobilului, suma de 20.000 de dolari pe an.

Citeşte şi:

Klaus Iohannis, la Pro TV: E nevoie de un candidat care să se implice în lupta politică. Una peste alta, aş putea fi eu

Liderul interimar al Partidului Naţional Liberal şi candidat la şefia formaţiunii, Klaus Iohannis, a vorbit duminică, la Pro TV, despre planurile sale în fruntea liberalilor, dar şi despre posibila candidatură la prezidenţiale. Iohannis a dezvăluit şi detalii personale: s-a declarat un fan al tenisului, al trupei ABBA şi un cetăţean tipic din clasa mijlocie.

PNL Alba îl vrea pe Iohannis candidat la prezidenţiale şi solicită revenirea lui Tăriceanu în partid

PNL Alba încearcă să joace un rol important în cadrul partidului la nivel naţional, dar şi în demersul privind unificarea partidelor de dreapta. Întrunită în weekend, Delegaţia Permanentă a PNL Alba a adoptat două rezoluţii prin care solicită asumarea de către Klaus Iohannis a candidaturii în alegerile prezindenţiale, precum şi revenirea lui Călin Popescu Tăriceanu în partid.

Teodor Atanasiu, noul dirijor al PNL. Ce sfori trage pentru a-l înscăuna pe Klaus Iohannis

Liderul PNL Alba, Teodor Atanasiu, conduce întreaga mişcare de trupe în PNL cu scopul de a-l scoate pe Klaus Iohannis preşedinte al liberalilor. Tot el este cel care i-a şubrezit scaunul lui Crin Antonescu

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite