Cultura renăscută, cu cea mai mare dezvoltare şi influenţă din România

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fie că acţionează în ţară, în guvern, parlament, în partidele politice, în statul paralel, în media sau peste hotare, la Comisia Europeană, la Parlamentul European, forţa şi influenţa acestei culturi tradiţionale sunt tot mai mari. Dezvoltă idei, proiecte elaborate minuţios, tactici diverse de acţiune, care le face tot mai puternice şi importante. Sunt tot mai nocive şi periculoase, pe măsură ce văd că găsesc un teren fertil în România.

Avem cultura cu cea mai rapidă, eficientă şi periculoasă dezvoltare din România! Nu ştiu dacă guvernanţii care nu scapă nici un prilej să se laude cu marea creştere economică, pe care o văd numai ei şi susţinătorii lor, cu economia care duduie, dar se poticneşte la fiecare pas, au ţinut cont şi de producţia atipică, semnificativă a unor factori tot mai influenţi pentru ţara noastră.

În ultima vreme, constatăm că a crescut numărul cozilor de topor, producţie sută la sută românească, tot mai influente, tot mai puternice şi nocive. Că seminţele cozilor de topor au fost semănate mai demult, că au contribuit investitori străini, în special din Răsărit, dar şi din Apus, nu ştiu! Dar putem presupune fiecare după cum ne duce capul, după cum bate vântul.

Fie că acţionează în ţară, în guvern, parlament, în partidele politice, în statul paralel, în media sau peste hotare, la Comisia Europeană, la Parlamentul European, forţa şi influenţa cozilor de topor este tot mai mare. Acestea au idei, au proiecte elaborate minuţios, cu mare grijă, eforturi şi cheltuieli, au scenarii, au tactici diverse de acţiune, care le face tot mai puternice şi influente. Sunt tot mai nocive şi periculoase, pe măsură ce văd că găsesc un teren fertil în România.

Şubrezirea continuă şi tot mai pregnantă a statului de drept, simularea democraţiei, controlul justiţiei şi al instituţiilor de forţă prin orice mijloace, controlul resurselor, controlul politic, controlul economic, şantajul, controlul puterii de către penalii controlaţi la rândul lor de specialişti în domeniu. Amnistiile şi graţierile, referendumurile, protocoalele, alianţele.

Cel mai nou şi important proiect primit prin ordin de zi pe unitate de cozile de topor este vital pentru existenţa României - se numeşte Roexit. Acesta a fost lansat public, săptămâna aceasta, printr-o strategie concertată, atât în ţară cât şi în inima Europei, în Parlamentul European. În ţară a fost lansat ca o rachetă balistică prin intermediul unor cozi de topor şi al mediei controlate, în timp ce la Strasbourg l-au insinuat, ca un berbece care loveşte ameninţător în poarta cetăţii, oamenii puterii actuale, guvernanţi care nu dau socoteală, ci doar atacă tupeist, instituţiile europene. Dar clamează respectul şi grija faţă de popor! Guvernanţi susţinuţi atât de aşa zişii eurosceptici, dar şi încurajaţi puternic, constant şi permanent de imensa maşinărie de propagandă răsăriteană, prin canalele ei de acţiune, precum Sputnik.

Astfel, constatăm că propaganda şi activitatea răsăriteană nu doar că are interese, acţionează din plin, dar are şi rezultate în privinţa României. Iar proiectul Roexit pare să aibă o importanţă majoră şi consecinţe devastatoare pentru România, dacă va fi concretizat.

Cultura cozilor de topor pe plaiuri mioritice are tradiţie, vechime, vine din negura istoriei. Istorie care ne spune că, în multe situaţii importante pentru români, cozile de topor au avut o contribuţie importantă. În multe cazuri au făcut legea! Iar acum, trăim o renaştere fără precedent a culturii cozilor de topor, care sunt folosite pentru ca nu cumva în România să se dezvolte prea mult democraţia şi statul de drept, pentru ca ţara noastră să nu apuce ireversibil pe drumul civilizaţiei şi valorilor occidentale. Nu ştiu dacă celebrul ministru Petre Daea a luat în calcul la profitul agricol şi eficienţa culturii cozilor de topor sau a rămas doar fan al oilor?

În consecinţă, dacă la cozi de topor suntem în progres rapid, la producţie de ţepe pentru marii boieri corupţi ai ţării stăm foarte prost, suntem într-un mare deficit. Producţia de ţepe este ca şi inexistentă. Falimentară! Păi, dacă nu mai avem nici un mare corupt în spaţiul carpato-danubiano-pontic, nu mai defilează nci o vedetă cu cătuşe la mâini e normal să scadă producţia de ţepe. Dar, pe acest domeniu al Justiţiei avem un specialist de înaltă clasă, care ştie el ce face şi desface. Un profesionist!

„Haideţi să nu facem din personajul de care vorbiţi un subiect naţional. Un ministru al justiţiei vorbeşte despre toţi în mod egal. Nu ăsta e rolul Ministrului Justiţiei”, a spus Toader, joi dimineaţă.

Întrebat cât va dura extrădarea, prinselor Elena Udrea şi Alina Bica, ministrul justiţiei a răspuns că „procedura va parcurge etapele legale”.

La insistenţele jurnaliştilor, care au vrut să afle dacă va fi o procedură specială pentru că fostul ministru a născut, Tudorel Toader a răspuns că „pentru mine nu e un subiect Elena Udrea”.„Un condamnat e un personaj pentru ţară? Nu mă provocaţi, că nu este un personaj pentru ţară. Da, este un cetăţean care a comis infracţiuni, un cetăţean condamnat definitiv şi dat în urmărire. De ce nu veniţi şi pentru alţi condamnaţi din străinătate care au acelaşi parcurs?”, a mai spus ministrul.

Dar, T.T., alunecosul ministru al Justiţiei, a uitat că şi condamnatul Liviu Dragnea este un personaj. Şi încă ce personaj: numărul 1 la putere în România, care taie şi spânzură după propriile interese, care pune presiune permanentă pe Guvern, Ministerul Justiţiei, Parlament, privind legiferarea amnistiei şi graţierii, pentru a scăpa de puşcărie atât el cât şi alţi colegi notorii de ai lui.

Ba, mai mult, versatul Toader, însoţitor al premierului Dăncilă la Strasbourg, unde s-a discutat, în plenul Parlamentului European, situaţia justiţiei din România, a declarat şemecher, că va analiza şi va pune în practică observaţiile şi recomandările Comisiei de la Veneţia, chiar prin adoptarea unei OUG. Promisiuni de care era conştient că nu se va ţine, fiind între ciocan şi nicovală, sub presiunea şefului Dragnea, pe de o parte, pentru adoptarea ordonanţei privind amnistia şi graţierea, pe de altă parte fiind avertizat de Comisia Europeană  privind situaţia îngrijorătoare din Justiţie. Presiuni care însă, nu l-au speriat pe ministrul, care a găsit rapid şi din timp soluţia, ameninţând cu plecarea din fruntea Ministerul Justiţiei.

Dar, pe lângă jocul lui Tudorel Toader cu cei care pun presiune pe el, acesta îşi vede tenace de agenda lui care prevede punerea în fruntea DNA a procurorului ales, Adina Florea, amânat la avizare de CSM, până la clarificarea unor lucruri referitoare la aceasta. Astfel, tot joi, 4 octombrie, la circa o oră de când a ajuns la minister, a răspuns la întrebările jurnaliştilor care-l aşteptau privind reţinerea condamnatelor notorii Elena Udrea şi Alina Bica, ministrul justiţiei a intrat în direct pe telefon la o televiziune a poporului, anunţând că indiferent dacă CSM va mai amâna sau nu avizul pentru procuroarea Adina Florea, el va înainta propunerea acesteia în fruntea DNA, preşedintelui Klaus Iohannis spre aprobare. Prioritatea lui TT.

După cum ne putem da seama doar privind la ceea ce se întâmplă azi în România şi Europa, dacă încă nu suntem pe primul loc, avem şansa să ajungem rapid campioni la cultura cozilor de topor. Cultură cu o producţie şi eficienţă maxime, în plină dezvoltare. Cu mult avânt revoluţionar, aceste cozi de topor lucrează cu mult spor ,în numele poporului şi al familiilor tradiţionale. Din păcate, am falimentat producţia ţepelor patentate de domnitorul Vlad Ţepeş, spaima boierilor corupţi ai Ţării Româneşti.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite