Cristian Preda, despre desemnarea lui Schulz pentru şefia CE: „Dezastrul trebuia să poarte un nume“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Preda face parte din familia popularilor europeni
Cristian Preda face parte din familia popularilor europeni

Europarlamentarul Cristian Preda a comentat desemnarea lui Martin Schulz drept candidat din partea socialiştilor la preşedinţia Comisiei Europene în următoarea notă: „Dezastrul trebuia să poarte un nume“.

„Martin Schulz a fost desemnat candidatul socialiştilor la şefia Comisiei Europene. Dezastrul trebuia să poarte un nume. Cel care susţine, surâzător, un premier plagiator dovedit în România şi un guvern socialist în Bulgaria, instalat cu sprijinul extremiştilor rasisţi de la Attaka, e port-stindardul socialismului la scară europeană“, scrie Preda pe blogul său.

El susţine că „Schulz & co. vor să distrugă economia liberă, să elimine orice reper moral din politică şi să îngăduie autocraţiei din Rusia să acţioneze liber în Europa“.

„O victorie a socialiştilor ar echivala cu un cutremur etico-politic pentru Uniune. Asta vreţi?“, continuă europarlamentarul.

El comentează şi aprecierea premierului Victor Ponta faţă de Adrian Năstase: „Victor Ponta nu îşi dezminte amoralismul: Adrian Năstase, condamnat pentru corupţie la doi ani de închisoare, este, pentru premierul român, un “model de înţelepciune“.

Consiliul Partidului Socialiştilor Europeni (PES) s-a reunit, sâmbătă, la Sofia. Printre altele, a fost luată decizia desemnării actualului preşedinte al Parlamentului European, Martin Schulz, drept candidat la Preşedinţia Comisiei Europene în 2014.

Totodată, Consiliul PES şi-a acordat sâmbătă susţinerea pentru noul guvern bulgar de tehnocraţi al lui Plamen Oreşarski, format cu mandatul socialiştilor şi a cărui demisie este solicitată de manifestanţi de nouă zile, relatează AFP.

„Sunteţi (...) un om care a făcut greşeli pe care le recunoaşte. Aceasta este diferenţa între noi şi partidele de dreapta“, a declarat preşedintele Parlamentului european, germanul Martin Schulz, adresându-se preşedintelui PSE, Serghei Stanişev, care este şi liderul Partidului socialist bulgar.

Câteva sute de manifestanţi au scandat "Gunoaie roşii" şi "Demisia" la adresa PSB şi a guvernului, sâmbătă, în faţa Palatului de cultură din Sofia unde s-a reunit consiliul PSE.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite