Cristian Buşoi: România este pe punctul de a pierde găzduirea Agenţiei Europeane a Medicamentului. Dosarul, întocmit superficial

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Buşoi, vicepreşedinte PNL: FOTO Eduard Enea
Cristian Buşoi, vicepreşedinte PNL: FOTO Eduard Enea

Vicepreşedinte PNL, Cristian Buşoi, a atras atenţia, vineri, că România este pe punctul de a pierde posibilitatea de a găzdui Agenţia Europeană a Medicamentului din cauza faptului că dosarul a fost superficial întocmit, iar autorităţile române nu au răspuns clar la toate condiţiile prevăzute în dosarul de ofertă.

„Problemele de accesibilitate şi facilităţile insuficiente ale clădirii oferită de România sunt reale. Ideea unor membri PSD de a da vina pe Comisia Europeană face parte din arsenalul propagandei pesediste cu 'străinii care nedreptăţesc România'. Nu nedreptăţeşte nimeni România. Maniera în care autorităţile au acţionat până acum este superficială", a precizat eurodeputatul.

În opinia lui Cristian Buşoi, Guvernul PSD trebuia să facă o miză politică din câştigarea dosarului, dar nu a făcut acest lucru. Mai mult, precizează că Agenţia joacă un rol important pe piaţa medicamentelor. 

„Oportunitatea pentru ca România să obţină găzduirea EMA vine din faptul că există o recunoaştere clară în mediul politic european în legătură cu necesitatea ca o agenţie europeană importantă să fie alocată ţărilor din Estul Europei. Pentru opinia publică din ţară, relocarea EMA pare o chestiune neinteresantă, de birocraţie europeană, dar trebuie înţeles că nu este deloc aşa. Guvernul PSD trebuia să facă o miză politică din câştigarea dosarului şi nu a făcut asta. Agenţia joacă un rol esenţial în aprobarea noilor medicamente de pe piaţa europeană, are 900 de angajaţi şi primeşte, anual, zeci de mii de vizite de la autorităţi internaţionale şi oameni de ştiinţă, oferind numeroase oportunităţi de imagine pentru România şi câştiguri financiare directe“, completează Cristian Buşoi, 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite