Cristian Buşoi, atac la adresa lui Băsescu: Nu întelege că reprezintă trecutul de care România şi Bucureştiul trebuie să se desprindă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prim-vicepreşedintele PNL, Cristian Buşoi, a declarat joi, la dezbatere „Criza Radet. Cauze şi soluţii“, că România şi Bucureştiul trebuie să lase în urmă perioada în care au fost conduse Traian Băsescu, Capitala având nevoie de un primar nou, pregătit cu soluţii pentru rezolvarea celor mai importante probleme ale  bucureştenilor.

Discursul lui Buşoi, unul dintre candidaţii liberali pentru primăria Capitalei, a început prin expunerea faptului că situaţia Bucureştiului e cauzată, în mare, de administraţia actuală, incapabilă să ofere soluţii pentru probleme cum este furnizarea de căldură pentru la iarnă.  

„Situaţia de faţă arată că neimplicare şi negăsirea unor soluţii eficiente în ceea ce priveşte furnizarea de agent termic poate afecta viaţa a peste un milion de oameni“, a spus Buşoi care imediat a taxat actualul primar al Capitalei, dar şi pe fostul preşedinte Traian Băsescu, politician care în cu două zile îl atacase pe candidatul liberal, spunând despre acesta că nu are  nicio şansă la câştigarea Primăriei Generale. 

„Faptul că RADET are aceste datorii din pricina Primăriei sau are reţele din anii '60 reprezintă lucruri tolerate de primarul suspendat Sorin Oprescu, dar şi de alţi primari, printre care unul care nu intelege că reprezintă trecutul de care Romania şi Bucureştiul trebuie să se desprindă“, a mai spus reprezentantul liberal. 

Buşoi, considerat viitorul primar al Capitalei de şefii PNL Bucureşti

Buşoi a punctat faptul că în ceea ce îl priveşte, a găsit mai multe soluţii pentru remedierea situaţiei furnizării de căldură în Bucureşti şi gestionarea situaţiei de la RADET, regie care în prezent are mari datorii către ELCEN, furnizorul de căldură. „S-a dovedit că soluţii au fost pe masa decidenţilor. Din pacate nu a existat acea implicare care să ducă la implementarea acestor soluţii, a adăugat liberalul care a subliniat: „Pentru 2016 trebuie să aducem determinarea noastră. Şi aici, mă refer la toti candidaţii PNL de sector, prezenţi în această sală“. 

Buşoi nu a fost singurul liberal prezent la dezbatere. În sală s-au mai aflat şi parlametarii Theodor Atanasiu, Anca Boagiu, Diana Tuşa, Mircea Toader sau Ovidiu Raeţchi. De altfel, cei doi copreşedinţi ai Organizaţiei PNL Bucureşti, Boagiu şi Athanasiu, au luat cuvântul, exprimându-şi susţinerea pentru Cristian Buşoi, pe care l-au dat drept viitor candidat al liberalilor la Primăria Generală şi probabil viitor primar, în condiţiile în care în competiţia internă a PNL mai sunt înscrişi încă patru candidaţi. 

Directorii generali ai RADET şi ELCEN, prezenţi la dezbatere

Au luat cuvântul la dezbatere şi directorul general al RADET, Valentin Viţalariu, precum şi directorul general al ELCEN, Marcel Octavian Nicolescu. Viţalariu punctat faptul că datoriile de miliarde pe care le are RADET-ul sunt datorii „istorice“ şi a anunţat că RADET-ul tocmai a fost transformat din regie în societate comercială. 

La rândul său, directorul general al ELCEN a anunţat, în primă fază, că sunt pregătiţi pentru iarna care trebuie să înceapă, în aceste zile urmând să fie semnat un protocol prin care ELCEN-ul se angajează să furnizeze energie termică bucureştenilor. Totuşi, acesta a adăugat că situaţia e pe cale să se înrăutăţească, dacă în următoarea perioadă în conturile ELCEN nu vor ajunge „câteva sute de milioane de lei“ (n.r.250 de milioane de lei ar trebui să achite RADET ELCENULUI, într-o primă fază, până la sfârşitul anului, potrivit unui protocolului discutat în ultimele săptămâni).

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite