Corina Creţu: Îl voi informa pe preşedintele Comisiei de orice situaţie care ar putea implica un conflict de interese în exercitarea obligaţiilor mele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Corina Creţu, nominalizarea României în viitoarea Comisie Europeană, a răspuns întrebărilor formulate în scris de europarlamentari, precizând că va evita orice situaţie care să-i pună la îndoială independenţa.

„Vă asigur că voi evita orice poziţie sau situaţie care să-mi pună la îndoială independenţa, imparţialitatea şi disponibilitatea faţă de Comisie şi îl voi informa pe preşedintele ales de orice situaţie care ar putea implica un conflict de interese în exercitarea obligaţiilor mele oficiale", asigură Creţu, răspunzând la întrebările scrise ale eurodeputaţilor, potrivit Mediafax.

Corina Creţu spune că o recomandă pentru preluarea acestui portofoliu experienţă ca eurodeputat, care a ajutat+o să cunoscă foarte bine instituţiile europene şi metodelor lor de lucru.

„În calitate de economist şi datorită experienţei mele politice atât în ţara mea, cât şi în Parlamentul European sunt convinsă că Politica Regională a UE este un instrument puternic pentru crearea de creştere economică, locuri de muncă şi pentru promovarea integrării grupurilor dezavantajate, în special, dar nu numai, în regiunile cele mai puţin dezvoltate", mai spune europarlamentarului român.

Comisarul desemnat pentru Politică Regională, Corina Creţu, a răspuns la întrebările scrise ale eurodeputaţilor, asigurându-i că va evita orice situaţia care să-i pună la îndoială independenţa sau imparţialitatea, dând totodată asigurări că va transpune în practică obiectivele politicii de coeziune.

Deşi a obţinut un portofoliu cu greutate la nivelul Comisiei, cu un buget de 352 de miliarde de euro, o treime din bugetul UE, europarlamentarul PSD va avea o putere de decizie controlată. Ea va fi supravegheată de patru vicepreşedinţi, plus olandezul Timmermans, care în plus, se va ocupa şi de Raportul MCV pentru România şi Bulgaria.

Citeşte şi:

UPDATE Corina Creţu: România nu este singura ţară care are probleme cu absorbţia fondurilor europene

Eurodeputatul PSD, Corina Creţu, nominalizată pentru postul de comisar european pentru Politici Regionale, a fost audiată de comisiile reunite pentru afaceri europene. Corina Creţu a venit însoţită la Parlament de premierul Victor Ponta. La 1 octombrie, Corina Creţu va fi audiată în Parlamentul European.

ANALIZĂ Cât de importantă va fi Corina Creţu pentru România

Comisarul pentru Politici Regionale, Corina Creţu, va putea susţine România mai mult la nivel diplomatic, şi nu direct financiar, aşa cum se aşteaptă liderii de la Bucureşti

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite