Contul PSD a fost blocat din cauza datoriei făcute de pe urma lansării candidaturii lui Ponta la Preşedinţie. PSD nu poate depune lista de candidaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Contul principal al PSD a fost blocat din cauza unei datorii a partidului către Primăria Capitalei în valoare de 55.000 de euro, bani cheltuiţi pentru lansarea candidaturii lui Victor Ponta la alegerile prezidenţiale, evenimentul având loc pe Arena Naţională de ziua fostului premier.

„Situaţia va fi remediată până la sfârşitul lunii ianuarie, pentru că s-a stabilit - şi fiecare organizaţie şi-a luat acest angajament - să fie achitate toate cotizaţiile restante. Sfârşitul lunii ianuarie a fost termenul stabilit împreună cu trezorierul partidului. Să fie conturile deblocate, pentru că dacă ai conturile blocate nu poţi depune lista de candidaţi. Am stabilit ca acest stil, această abordare, prin care cotizaţia nu se mai plăteşte la partid este profund incorectă şi greşită", a spus Liviu Dragnea, dup[ ;edin'a Comitetului Executiv al PSD (CExN).

Dragnea a spus că PSD ar trebui să  încaseze restanţe la plata cotizaţiilor de „cel puţin 1,7 milioane de lei“. Dragnea.

PSD are o datorie de peste 55.000 de euro la Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti, din subordinea Primăriei Capitalei, cea care a închiriat PSD Arena Naţională pentru lansarea candidaturii lui  Victor Ponta la alegerile prezidenţiale. Din cauza acestei datorii, i-a fost blocat contul principal al PSD, potrivit unor surse social-democrate.

PSD doreşte să acopere datoria din cotizaţiile membrilor de partid. Preşedintele PSD Liviu Dragnea a cerut tuturor filialelor PSD să se asigure că toţi membrii PSD îşi plătesc cotizaţiile.

Liderul PSD a recunoscut că evenimentul nu a fost plătit de PSD. „N-a fost plătit de PSD şi urmează să vorbim cu colegii să strângem fonduri ca să plătim o datorie de la lansarea candidatului la prezidenţiale“, a spus Dragnea în urmă cu câteva luni.

Premierul Victor Ponta, în ziua în care a împlinit 42 de ani,  şi-a lansat candidatura la alegerile prezidenţiale în faţa unui stadion pe cât de plin, pe atât de apatic. De fapt, a organizat o petrecere la care au participat 50.000 de oameni, unii veniţi din curiozitate, alţii prin ordin de partid.

Datoria de 55.000 de euro este, însă, una dintre datoriile mici ale PSD. Social-democraţii mai trebuit să achite aproximativ 7 milioane de euro unor diverşi prestatori de servicii din campaniile electorale trecute, cea mai mare parte a sumei provenind din timpul lui Mircea Geoană şi Victor Ponta, potrivit Mediafax.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite