Contre dure între preşedinte şi premier: „Lui Ponta îi pregătesc altceva“/ „Va rămâne doar preşedintele său“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alegerile parlamentare aprind lupta dintre Băsescu şi Ponta    FOTO Mediafax
Alegerile parlamentare aprind lupta dintre Băsescu şi Ponta    FOTO Mediafax

Ultimele zile ale campaniei electorale par a înteţi războiul dintre preşedinte şi premier. După acuzaţiile lui Victor Ponta, care spunea că Traian Băsescu a fost agent al Securităţii, preşedintele a preferat să-i dea un răspuns enigmatic „Îi pregătesc altceva".

Întrebat dacă îl va da în judecată pe Victor Ponta pentru afirmaţia privind apartenenţa sa la Securitate, preşedintele a evitat să dea un răspuns clar. „Îi fac altceva”, a spus el, râzând zgomotos, fără a preciza ce anume.   

„Nu a fost colaborator, am înţeles că a fost chiar ofiţer la Contrainformaţii, întâi la Marină şi după aceea a trecut la DIE", a fost declaraţia lui Ponta la care a reacţionat Traian Băsescu.

Premierul i-a dat o replică tăioasă preşedintelui, avertizându-l că după 9 decembrie nu va mai avea legitimitate.

„Ieşirile astea extrem de personale... Iese şi nu spune nimic decât cât de supărat e pe ţară. Nu mai are ce să mai facă. Eu ştiu că după 9 decembrie va conta din ce în ce mai puţin în viaţa românilor. Ce preşedinde? Unul pe care nu-l va vrea nimeni? Va rămâne doar preşedintele său. Ani de zile vom munci să îndreptăm relele pe care le-a făcut", a precizat Ponta.

„Nu va fi cazul unei noi suspendări. După votul de duminică va deveni foarte cuminte şi va respecta pentru că ţine foarte mult la scaunul lui. Ne dorim să iasă şi mâine şi poimâine, că şi o mică flacără care mai pâlpâie pe la PDL se va stinge. Cine îl scoate în fiecare ţară la televizor. Se bagă în faţă e mai bine pentru USL. Oamenii nu mă mai întreabă de salarii, ci spun «scăpaţi-ne de Băsescu»“, a mai spus premierul.

Traian Băsescu a evitat să ofere o variantă de premier, în schimb a explicat clar pe cine nu va numi în această funcţie.

„Domnule Rus, nu sunteţi pe lista mea scurtă, nu vă mai perpeliţi cu onororul că rămâne nereperat!“, a spus Băsescu.

„Oare ce ar fi dacă pe lista mea scurtă ar fi Adrian Năstase? Dar ce ar fi dacă ar fi Voiculescu? O seară bună! Deocamdată pe lista mea scurtă nu se află Călin Popescu Tăriceanu, nu se află nici Rus şi fac un test cu Adrian Năstase şi cu Dan Voiculescu", a spus Băsescu.
 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite