Consiliul General s-a opus ca un imobil de pe Lipscani să fie transformat în Muzeului Holocaustului. Viceprimar PSD: E o zonă plină de românism

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aurelian Bădulescu
Aurelian Bădulescu

Consiliul General nu a aprobat trecerea în administrare a unui imobil de pe strada Lipscani către Institutul National pentru Studierea Holocaustului din România "Elie Wiesel" pentru realizarea Muzeului de Istorie a Evreilor şi al Holocaustului. Proiectul avea nevoie de 36 de voturi favorabile,însă a obţinut doar 34, 12 abţineri şi un vot împotrivă, potrivit hotnews.ro.

Câţiva consilieri generali au declarat faptul că imobilul vizat a fost cumpărat cu 13 milioane de euro pentru a fi amenajată acolo Pinacoteca Municipiului Bucureşti, deci nu este oportună schimbarea destinaţiei. 

”Există o hotărâre judecătorească unde s-a reţinut în motivare faptul că nu există oportunitatea ca acest imobil să fie dat către institut. Apreciem comunitatea evreiască, suntem de acord să le dăm un spaţiu. Acum noi doar mimăm că le dăm acest spaţiu dacă există riscul ca hotărârea să fie atacata în instanţă. Vrem să oferim acest spaţiu, dar să îndeplinim cerinţele legale”, a declarat Orlando Culea, consilier general PSD.

Lucian Iliescu, consilier general PMP, a declarat că municipalitatea a dat 13 milioane de euro pe această clădire pentru a fi amenajată Pinacoteca şi rămâne întrebarea dacă este oportună schimbarea destinaţiei.

”Insistaţi într-o chestiune care vă aduce mai multă bătaie de cap. Este o zonă plină de românism, foarte vascularizată în istoria noastră Centrul Istoric al Capitalei. Nu este o zonă dotată cu utilităţi. Eu o să votez pentru deşi mă doare sufletul”, a declarat viceprimarul Capitalei Aurelian Bădulescu.

Elisabeth Ungureanu, şefa departamentului de comunicare a Institutului "Elie Wiesel", a declarat că institutul deja a lansat un concurs internaţional de soluţii de proiectare privind amenajarea muzeului în imobilul din str. Lipscani, concurs pentru care Guvernul a alocat 660.000 euro. În plus, s-au mai cheltuit 50.000 de euro pentru documentaţia aferentă, iar acum proiectul este blocat.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite