Consilier PNL, despre vicepremierul Dan Barna: „E caz penal 100%”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Moraru FOTO Adrian Moraru / Facebook
Adrian Moraru FOTO Adrian Moraru / Facebook

Consilierul PNL Adrian Moraru este de părere că situaţia în care se află vicepremierul Dan Barna este caz penal. Acesta spune că vicepremierul i-a dat rudei sale „un sac de bani” şi face comparaţie cu cazul lui Liviu Dragnea.

Adrian Moraru spune că miza în cazul lui Liviu Dragnea a fost mai mică.

„Cazul Barna. Simplu. Ai semnat sa ii dai rudei tale un sac de bani. Chiar mai mare ca ala care e miza la Dragnea. Nu inteleg de ce mai pierdem vremea. E caz penal 100%”, a transmis Adrian Moraru pe Facebook. 

Vicepremierul Dan Barna s-ar află pe lista persoanelor reclamate de DLAF la DNA, după ce structura a cercetat patru proiecte europene în care a fost implicat şi vicepremierul înainte de 2016. Dan Barna a respins ulterior acuzaţiile, spunând că nota de constatare transmisă publicaţiei face referire la experţi cu atribuţii în recrutare şi manageri de structuri, iar poziţia sa a fost cea de expert antreprenorial.

El şi-a completat declaraţiile într-o conferinţă de presă în care a admis faptul că au existat trei formulare care nu au fost semnate faţă în faţă şi au fost completate în acelaşi timp sau ulterior încheierii contractului de muncă. În privinţa aceasta vicepremierul este de părere că se realizează o confuzie între „asimilarea activităţii de recrutare a unor beneficiari cu completarea formală a formularului”.

Mai apoi liderul a transmis alte clarificări cu privire la cele trei formulare. 

„DLAF consideră că am realizat trei formulare în plus în cadrul activităţii de recrutare de beneficiari într-unul dintre proiecte, sugerând că aş fi încasat nejustificat o suma de 280 de lei (56 lei x 5 ore). E o acuzaţie pe care o resping cu fermitate”, a liderul pe Facebook. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite