Conflictul Orban - Rareş Bogdan a ajuns la etapa scrisorilor. Sute de liberali îi cer lui Bogdan preluarea PNL Bucureşti. Cine se află în spatele acţiunii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rareş Bogdan şi Ludovic orban. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Rareş Bogdan şi Ludovic orban. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Sute de membri ai PNL Bucureşti au semnat o scrisoare în care îi cer lui Rareş Bogdan, recent ales europarlamentar, să accepte preluarea şefiei PNL Bucureşti, o funcţie pe care, potrivit unor surse politice, cel mai probabil nu o va primi. Motivul: Ludovic Orban e nemulţumit de pretenţiile prea mari ale fostului moderator de televiziune.

În scrisoarea adresată lui Rareş Bogdan se vorbeşte despre construirea unei echipe solide, pentru a da Bucureştiului o guvernare corectă. Iar Rareş Bogdan ar fi omul „potrivit“ pentru îmbunătăţirea echipei de la Capitală. 

Pe de altă parte, semnatarii scrisorii se plâng de faptul că ei nu au fost felicitaţi de conducerea centrală, deşi au luat un număr mare de voturi, ci s-a vorbit e sancţionarea lor. Printre semnatarii scrisorii sunt Cristian Olteanu (fost lider al PNL Sector 5), Marius Vintilă (vicepreşedinte PNL Bucureşti),  Hazem Kansou (secretar general al PNL Bucureşti) sau Bogdan Jelea (consilier Sectorul 5). De altfel, surse politice au precizat pentru Adevărul că în spatele scrisorii ar sta Olteanum, Kansou, precum şi Răzvan Sava(fost preşedinte al PNL Sector 4). Sursele menţionate susţin că sprijinul acordat lui Rareş Bogdan ar veni în urma unor negocieri purtate de aceştia pentru menţinerea lor în funcţii de conducere la sectoare.   

Scrisoare vine cu o zi înainte ca Ludovic Orban să anunţe cine va fi noul şef interimar la Bucureşti, Rareş Bogdan fiind eliminat de pe această listă. 

Redăm scrisoarea adresată lui Rareş Bogdan:

Domnule Rareş Bogdan,

Vrem să continuăm împreună!

Vrem să continuăm împreună munca începută acum câteva luni, o muncă dificilă, solicitantă, dar extrem de valoroasă prin rezultatul ei şi prin impactul asupra societăţii româneşti.

Vrem să continuăm împreună munca organizaţiei PNL Bucureşti, care a adus cel mai mare număr de voturi pe care partidul nostru l-a obţinut în ultimele cicluri electorale în Capitală. Avem obligaţia de a duce la bun sfârşit angajamentele pe care ni le-am asumat, ca echipă, în faţa bucureştenilor.

De aceea am decis să vă scriem aceste rânduri. Vă rugăm să primiţi acest mesaj nu din partea unor oameni politici, ci din partea a peste 2500 de ani de vechime cumulată în Partidul Naţional Liberal.

Deşi vechimea în partid nu este singura virtute de la care ne revendicăm, suntem siguri că ea constituie o garanţie a consecvenţei, unităţii, devotamentului şi spiritului de echipă ce au guvernat şi guvernează activitatea noastră.

Suntem suma credinţelor noastre, a experienţelor şi muncii fiecăruia, iar asta dă cu adevărat putere unui partid şi unei echipe. Şi da, la PNL Bucureşti suntem cu adevărat o echipă!

Sunt ani de muncă împreună, ani de lupte politice, ani în care s-au schimbat preşedinţi de partid, s-au schimbat conduceri locale, s-au făcut şi desfăcut alianţe, dar sunt ani în care noi am rămas fideli ideii de a contribui la dezvoltarea României, în spiritul principiilor şi valorilor pe care le-am moştenit de la iluştrii noştri fondatori.

Pentru toate acestea vă scriem!

Vă încredinţăm, Domnule Rareş Bogdan, speranţele şi idealurile noastre, de a continua împreună. Punem alături de dumneavoastră vechimea, experienţia şi priceperea de care am dat dovadă în ultimii 30 de ani de democraţie românească.

Ştim că misiunea pe care vă cerem să ne-o asumăm împreună nu este una uşoară. Dar suntem siguri – iar asta ne însufleţeşte pe toţi – că avem acelaşi obiectiv: acela de a oferi Bucureştiului şi României o guvernare corectă şi responsabilă. Iar acest obiectiv ne dă curaj şi încredere.

Vă cerem să veniţi alături de noi, să construim în continuare alternativa autentic liberală pentru bucureşteni şi pentru români. Am luptat împreună în campania recent încheiată, ne-aţi fost aproape printre oameni, câştigându-ne astfel adeziunea şi încrederea în forţa echipei pe care am creat-o.

Bucureştiul s-a bucurat în seara zilei de 26 mai, miile de militanţi liberali au simţit că victoria naţională este şi succesul lor. Deşi scorul nostru a reflectat în covârşitoare măsură prestaţia naţională, deşi mobilizarea noastră organizatorică a fost una fără precedent, deşi am depăşit targetul extrem de ambiţios impus de conducerea centrală, am aflat rapid că pentru noi nu e cazul de felicitări. Am înţeles rapid că trebuie să fim sancţionaţi.

După cum ştiţi, toate conducerile au fost demise. Fara un motiv, fara o discutie, fara o consultare care nici pana astazi nu a avut loc.

În ciuda celor citite în presă, de multe ori prin ”amabilitatea” colegilor care nu înţeleg noţiunea de echipă, am decis să rămânem uniţi, în interiorul PNL. Nu am dezertat pentru că am rămas consecvenţi unui crez: principiile nu se negociaza, lupti pentru ele!

Avem încredere în dumneavoastră şi în viitorul nostru comun în organizaţia PNL Bucureşti!

De aceea vă cerem să nu ne lăsaţi pradă jocurilor de culise, negocierilor şi calculelor generatoare de blaturi şi eşecuri. Dorim să continuăm lupta cu PSD, aşa cum am făcut-o în ultimii 3 ani: neabătut şi fără compromisuri si vrem sa avem sansa de a castiga alegerile in Bucuresti!

Ştim că avem în dumneavoastră un garant al integrităţii, de aceea dorim să fiţi liderul organizaţiei PNL Bucureşti!

Avem nevoie de lideri, nu de şefi vremelnici, impuşi pe criterii discutabile, oameni care să sacrifice într-o clipă anii noştri de muncă. Avem nevoie de conducători care se impun prin exemplul personal, nu prin timpul petrecut la uşile sediului central, si total absenţi în campanie.

Ştim că asta vă doriţi şi dumneavoastră! De aceea suntem siguri că veţi prelua conducerea organizaţiei Bucureşti, că împreună vom întări echipa noastră, ne vom regrupa şi vom continua lupta cinstită pe care ne-am asumat-o.

Pana la momentul convocarii CC al PNL in fiecare sector si la Bucuresti, vrem sa va dam astfel public votul nostru si mandatul de a creea cadrul prin care dumneavoastra, impreuna cu noi toti, sa puneti in valoare si sa angrenati in actiunea politica numerosii oameni buni, profesionisti in toate domeniile, liberali care muncesc de ani de zile pentru valorile si principiile partidului, alaturi de noi in campanii, nu altundeva.

Aşa să ne ajute Dumnezeu!

Cu prietenie şi încredere,

Sute de membri activi ai PNL, însumând peste 2500 de ani de vechime în partid”, se arată în scrisoarea membrilor PNL, care nu explică detaliat ce înseamnă acei 2500 de ani vechime în partid.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite